Aydın; “Güzel Coğrafyamızın Avantajlarını Kullanmalıyız!”

0
93

belen kaymakamı8Çapa Makineleri Düzenlenen Törenle Belenli Sahiplerine Teslim Edildi

Belen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca alımı gerçekleştirilen Çapa Makineleri ve Ekipmanları yapılan törenle sahiplerine teslim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki tören, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Garnizon Komutanı Salih Aygün, Belediye Başkan Vekili Yusuf Kızıldağ, Köy Muhtarları, Belen Meslek Yüksekokulu Müdürü, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Sosyal Riski Azaltma projesi kapsamında, 12 adedi Kömürçukuru Köyü, 3 adedi Benlidere Köyü, 2 adedi Halilbey Mahallesi, 1 adedi Şenbük Mahallesi ve 1 Adedi Çerçikaya köyüne olmak üzere toplam da 19 adet Çapa Makinesi ve ekipmanları çiftçilere teslim edildi.

Kaymakam Abdulaziz Aydın, törende yaptığı konuşmada; “Yaradan’ın bir lütfü olarak çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Tam bir sebze meyve coğrafyası! Hepinizin malumu Avrupa bir sebze meyve coğrafyası değil, çok yüksek fiyatlara yetiştirmek zorunda kalıyorlar ya da ithal etmek zorunda kalınca bu da ek maliyet getiriyor. Bu bizim bölgemizin avantajı. Peki, bu avantajı yeterince kullanabiliyor muyuz? Hayır. Bu işlerimizi bilimsel teknik usul ve esasların dışında bir hobi olarak icra ediyoruz ve kapasitemizin tamamını kullanamıyoruz. Tarım sektörü tüm ülkeler için çok önemli.

Hayvancılıkta, sebzecilikte, meyvecilikte, su ürünlerinde hülasa tarımın tüm sektörlerinde konumumuzu çok ileri noktalara taşımamız gerekiyor. Bu doğrultuda ortak akılla yapılabilecekleri değerlendirmemiz gerekiyor. Birçok vakıf projemiz var. Bunlardan bir tanesi Çapa Makinelerinin alımıydı. Proje kapsamında teslim ettiğimiz, bu çapa makineleri 2 yıl ödemesiz olmak üzere faizsiz olarak 6 yıl içerisinde ödemesi gerçekleştirilecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here