Atalar Kolejinden Yeni Kampanya; “Raflarda Tozlu Kitaplar Kalmasın!”

0
121

atalar koleji (19)Atalar Koleji 4. sınıf öğrencileri, “Dünya Kitap Günü” dolayısıyla, sahil bandında bulunan yeşillik üzerine serdikleri minderlerin üzerine uzanıp kitap okudular. Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak istediklerini belirten Atalar Koleji Kültür Müdürü Jale Doğan, “Teknolojinin geldiği bu noktada raflarda tozlu kitap bıraktırmak istemiyoruz” dedi.

Okul Kütüphanecilik Kulübü’nün geçtiğimiz hafta sonu dünya kitap okuma günü dolayısıyla gerçekleştirdikleri etkinlikte, 4. sınıf öğrencileri Atatürk Anıt Alanı önünde toplandılar. Kitap okumanın önemine vurgu yapan öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri minderleri ağacın gölgesine açarak, üzerlerine uzanıp, kitap okudular. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelen günün dünya kitap günü olduğuna da vurgu yapan Kültür Müdürü Doğan, “Teknolojinin günümüzde geldiği bu boyutta kitaplar unutulur oldu. Bizlerde çocuklar kitap okusunlar hatta gelecekte kendi kitaplarını yazsınlar diye böyle bir etkinlik gerçekleştirdik.

Fransa’da başlayan ‘Kitabını değiştir’ kampanyasında vatandaşlar, okudukları kitapları metro, cafe, park gibi yerlerde bırakıyor. Oradan geçen bir başka vatandaş onu okuyor ve geri yerine bırakıyor. Bizlerde ülkemizde İskenderun’dan bu kampanyayı başlatarak, raflarda tozlu kitap bırakmak istemiyoruz. Bunun öncülüğünü Atalar Koleji olarak yapıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here