Atalar Koleji’nde Talasemi Bilinci

0
123

atalar koleji9Atalar Koleji öğrencileri, İskenderun Anıt alanında düzenlenen “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” etkinliğine katıldı.

Etkinliğe, Atalar Eğitim Kurumları Ortaokulu Müdür Yardımcısı Özlem Bahar Altıntaş, Fen Bilgisi öğretmeni Elif Yıldız, Matematik öğretmeni Buket Çengel ile birlikte katılan 8. Sınıf öğrencileri, talasemi ile mücadele bilinciyle, yardım ve destek için açılan stantlardan hatıra tişört ve şapka aldılar. Atalar Koleji İlköğretim Okulu öğrencisi Yaren Güler’in yaptığı “Talasemi ile savaş” konulu resim ise etkinliğe katılanlar tarafından beğenildi.

“8 Mayıs Dünya Talasemi Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Talasemi ile savaş” konulu resim yarışmasına da katılacak olan resmin, talasemi konusundaki bilinci ve duyarlılığı açıkça ortaya koyduğunu anlatan Görsel Sanatlar öğretmeni Reva Kayhan; “Talasemi kalıtımsal bir kan hastalığıdır. Talasemi ile savaş konulu resim yarışması düzenlendiğini öğrendiğimizde, talasemi konusunu öğrencilerimize anlattık. Öğrencimiz Yaren Güler’in yaptığı resmin talasemi konusunu gerektiği gibi yansıttığını gördük, sergi ve yarışmaya gönderdik” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here