Atalar Koleji Öğrencilerine Sağlıklı Dişlerin Formülü Anlatıldı

0
343

Özel Atalar Koleji Sağlık Kulübü’nün “Sağlıklı Yaşayalım” projesi kapsamında üç aydır uygulanan sağlık kontrolleri ve seminerlerine bir yenisi daha eklendi. Bir aydır velilerle ve öğretmenlerle işbirliği yapılarak öğrencilerin Diş Sağlığı üzerinde çalışma yapan kulüp, şehrimizde görev yapan iki diş hekimi ile çalışarak geniş çaplı bir tarama gerçekleştirdi.

Okul öğrencilerine “Sağlıklı dişlere nasıl sahip olunur?” konusunda açıklamalar yapan Diş Hekimi Egemen Kendi, “Asıl üzerinde durulması gereken yaşlar 7, 8, 9 gibi yaşlardır. Çünkü süt dişleri dökülüp ana dişler çıkmaya başlıyor bu yaşlarda, ana dişlerin düzenli çıkması çene kemiği ve diğer yapısal bozuklukların olmaması için bir diş hekimi kontrolü şarttır. Maalesef bizim toplumumuz dişler çürüyünce, apse yapınca hekime giderler. Oysa ortodontik bozukluklar bu yaşlarda başlıyor. Bazıları da büyük cerrahi müdahaleler gerektiriyor. Sağlıklı bir çene ve ağız için anne-babaların çocuklarını düzenli kontrol yaptırmaları gerekir. Bazen çok geç oluyor” dedi.

Diş hekimi Nadir Kıran ise “Bizim bir başka zaafımız daha var. Toplum olarak günlük diş bakımını tam olarak yapmıyoruz. Akşamdan akşama diş fırçalamakla sağlıklı ağız olmaz. Rutin diş kontrollerinin yanı sıra her yemekten sonra diş fırçalama alışkanlığımızın olması gerekir. Lütfen çocuklarımıza bu davranışı kazandıralım. Sağlıksız diş kalpten tutun, beyne kadar bir çok organa zarar verebilir” dedi.

Atalar Koleji Sağlık Kulübü rehber öğretmeni Şerife Karakoyun, “Biz bir aylık diş sağlığı ile ilgili çalışmamızı bugün noktalıyoruz. Yaklaşık 250 öğrencimiz kontrolden geçti. Doktorlarımıza teşekkür ederken buradan tüm velilere şunu söylemek istiyorum yarın çok geç olabilir, lütfen çocuklarımızın diş muayenelerini yaptıralım ve düzenli bakmayı öğretelim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here