Aslan: “Kazanmak İçin Aday Oldum ve Kazanacağım”

0
128

Demokrat Parti İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) İskenderun Temsilciliği ziyaretinde, “Şehirde bir dedikodudur almış başını gidiyor. Ben bir partinin oylarını bölmek için aday olmuşum. Bu dedikoduyu çıkaranlara cevabım şudur ki, ben kazanmak için aday oldum ve kazanacağım” dedi.

HGC İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez ve İskenderun’da görev yapan HGC üyesi basın mensupları ile bir araya gelen Aslan; “Çevremdeki insanların ve halkın yoğun baskısı nedeniyle bu yola çıktım. Kimsenin oylarını bölmek için aday olmadım. Belki onlar benim oylarımı bölmek için aday olmuşlardır” diye konuştu.

İskenderun’un öncelikle huzura ihtiyacı olduğunu da söyleyen Mete Aslan; “Belediyecilik hizmetlerini elbette yapacağız ancak bu şehrin önce huzura ve güvene ihtiyacı vardır. Bunun eksikliğini görüyorum. Sizler de görüyorsunuz. Mezhep din veya başka bir insani özellikleri ortaya atarak ayrımcılık yapanları da lanetliyorum. Bizim hiçbir kesimle sorunumuz yok. Önce bu barış ve huzur ortamını sağlayacağız” dedi.

Ankara’da oturanların dayatmaları ile aday belirlendiğini de sözlerine ekleyen Aslan; “Bakın bizim sloganımız İskenderun İttifakı! Bunun bir anlamı var. Ankara’da yaşayanlar İskenderun’un ekonomik yapısını, sosyal dokusunu, etnik yapısını biliyorlar mı? Burada yaşayanlara sordular mı? Biz Kazanmak için bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Suriyeliler konusuna da değinen Mete Aslan; “Misafir olan biz değil onlar. O yüzden Suriyeliler bu ülkeye bu şehre ayak uydurmak zorundalar. Kendi kültürlerini veya rahatlıklarını evinde veya mutfağında yaşasınlar. Elbette savaşın olduğu yerde çocuklar kadınlar olmasın. Elbette kucak açmalıyız. Türk kültürü yardımseverdir. Ancak yaşam alanlarını kullanırken bu memleketin sahiplerinin kendileri olmadığını unutmayacaklar.  Sahilde nargile keyfi yapıp, benim memleketimin insanlarını ülkemin insanlarını rahatsız ediyorlarsa buna itirazım olacak. Ben belediye başkanı olduğumda, Suriyeli misafirlerimizin İskenderun’un dokusuna ve yaşam tarzına ayak uydurmalarını öğreteceğim” değerlendirmesinde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here