Artık Yeter! Çözün!

0
70

Elektrik Kesintileri Nedeniyle Esnaf İş Yapamıyor!

İskenderun’da önceki gün uzun süren elektrik kesintileri nedeni ile iş yapamayan esnaf, TEDAŞ yetkililerine ateş püskürttü. Yıllardan beri yaşanan elektrik kesintileri sanki İskenderun’un kaderiymiş gibi yaşanmaya devam ederken, bizlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili bazı esnaf oda başkanlarının görüşlerini aldık. Başkanların hepsinin ortak talebi ‘kesintilerin bir an önce çözülmesi’ şeklinde oldu.

Konu hakkında değerlendirme yapan Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu; “Elektrik kesintileri yıllardan beri devam ediyor ve bir türlü çözüm bulunamıyor. Elektrik şebekelerinin yer altına alınma çalışması ise halen bitirilmiş değildir. Elektrik kesintileri cihazlarımıza zarar verdiği gibi iş yapmamıza da mani oluyor. Bu konuda acil çözüm bekliyoruz” dedi.

Elektrik Kesintileri Ekonomiye de Zarar Veriyor!

İskenderun’da sık-sık yaşanan elektrik kesintilerinin ile esnafın canını sıkmakta ve psikolojisini bozmakta olduğunu söyleyen Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er ise; “Buzdolabında muhafaza edilmeyen et ve et ürünleri sıcaklıktan olumsuz etkilenmekte ve bozulabilmektedir. Elektrik şuanda hayatımızın her alanında var ve neredeyse herkes elektriğe bağlı yaşamını sürdürüyor. Elektrik kesintileri ekonomiye de zarar vermektedir. Elektrik kablolarının yer altına alma çalışmaları henüz tamamlanamadı. Her gün bir karış yapsalar idi bugüne kadar tamamlanmış olacaktı. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Verilen Söz Yerine Getirilmedi

Lokantacılar ve kebapçılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu’da; “Geçtiğimiz aylarda valimizin önderliğinde kentimizde gerçekleştirilen elektrik sorunları ile ilgili toplantıya TEDAŞ bölge müdürleri de katılmıştı. Biz oda başkanları olarak, sık-sık kesilen elektrikler ve kesinti sonrası yüksek akım verilmesi nedeni ile esnafların cihazlarının zarar görmesinden dolayı mağdur olduklarını dile getirdik. Bu sorunun kısa zamanda giderileceği sözünü aldık fakat görülüyor ki verilen söz yerine getirilmemiştir. Verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz ve yetkilileri, bu kesintilerin bir an önce sona ermesi konusunda biraz daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Esnaf Hem Maddi Hem de Manevi Etkileniyor!

Fırıncılar Odası Başkanı Ramazan Uzunkaya da bu kesintilerden dolayı fırıncı esnafının yaşadığı mağduriyetleri dile getirerek; “Önceki gün kent merkezinde belli bölgelerde yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri nedeni ile esnafımız jeneratör ile çalışmak zorunda kalmıştır.  Jeneratörü bozuk olan esnafımız ise ekmek çıkarmakta zorlanmıştır. İskenderun’un önlenemeyen bu sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Esnafımız hem maddi hem de manevi yönden olumsuz şekilde etkilenmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here