Arsuz’da Deprem Masaya Yatırıldı

0
61

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda belediye ve kamu kurum kuruluşları amirleri ve kurum temsilcileri ile depreme hazırlık durumu ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda ilimizde ve ilçede gerçekleşebilecek olası depremlerde alınacak tedbirler ve uygulanacak daha önceden de belirlenmiş ve düzenli olarak güncellenen eylem planları üzerine fiiliyata dair konular görüşüldü.

İlçede olası depreme karşı hazırlıklı olma çalışmaları kapsamında bir takım tedbirlerin tartışıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Sarı; “İlçemizin konumu itibariyle her birimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Deprem gerçeğini ilçe olarak görmezden gelmemiz mümkün değil ve bununla ilgili hazırlıklı olması gereken kurumlar bizleriz, o halde hep beraber hazırlıklı olacağız. Yarın olası bir depremde canımızın yanmaması için bugünden tedbirleri alacağız” dedi.

Kaymakam Sarı, deprem anında herkesin eline kazma kürek ya da diğer ekipmanları alıp enkazda çalışmayacağını, bu işi profesyonellerinin yürüteceğini, bir kısım görevlilerin de sürecin yönetilmesinde görev alacağını, paniklemeden tüm kurumların yapması gereken işi bilmesi gerektiğini, bunu kurumların aynı zamanda kendi personelleri ile de toplantı yaparak tartışması gerektiğini, belediyede toplanma merkezi olarak belirlenmiş olan yerlerin tekrar gözden geçirilerek, gerekiyorsa artırılarak sistemli bir şekilde halka duyurması gerektiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here