Arsuz’a Mavi Bisiklet Yolu

0
153

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bir örneği Marmaris’te bulunan mavi bisiklet yolu ve sahil yürüyüş yolu çalışmasını Karaağaç Sahil şeridinde hayata geçirmek için start verdi. Turistik beldelerde tercih edilen uygulamayı Arsuz’a taşıyan Başkan Culha, Tüccarlar Sitesi önünde Arsuz’un eski adıyla yapımı tamamlanan Rhosus Sosyal Tesisi’nde başlayan desenli asfalt bisiklet ve yaya yolu çalışmasının her adımını büyük bir titizlikle incelerken, yapılacak olan uygulamayla desenli asfaltın özel bir yöntemle maviye boyanacağını ve asfalt üzerindeki desenlerin beyaza boyanarak muhteşem bir görüntüye kavuşacağını söyledi.

İlk etapta yaklaşık 7 km. uzunluğunda olması planlanan Karaağaç Sahil Yürüyüş Yoluna farklı bir estetik kazandıracak olan çalışmalara ayrıca bisiklet yolu da eklendiğini ifade eden Başkan Culha,  bu çalışmaların tamamlanmasıyla yolların yürüyüş ve bisiklet meraklıları tarafından yoğun ilgi göreceğini ifade etti.

Sahil ve bisiklet yolunun yanı sıra,  bu yolların çevre yolu ile bağlantısını sağlamak için de asfalt ve otopark çalışmasının da hızla devam ettiğine vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, halkı denizle buluşturan çalışmaların ilçedeki turizmi her mevsime yaymak için önemli  olduğunu belirterek, halkın yanı sıra turistlere de yepyeni yaşam alanları kazandırmak için çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here