Arsuz Yolunun Gece Karanlığında, Trafik Kontrolü Tam Manasıyla Kafa Karıştırıyor!

0
226

Arsuz yolu trafiğe açıldı açılmasına da hem sürücüler hem de yol etrafında ikamet eden vatandaşlar, Arapsaçına dönen yolda şaşkın… Gece seyahat esnasındayken, yol boyunca tüm kavşakları belli eden en ufak ışıklı uyarı sistemleri olmadığından dolayı sürücüler kavşaklara gelmeden önce çok zor durumlarla karşılaşıyor. Dönmek istediği kavşağı kaçırdığında ise kilometrelerce aracını sürmek zorunda…

En son teknolojilere göre yapılan asfalt kaplaması acemi ve aklı bir karış havada olan çılgın sürücülerin her an her saniye kaza yapmasına sebebiyet veriyor. Trafik kontrollerini yapan memurlar sürücülere yolun çok ıssız ve tehlikeli olduğu izlenimlerini yapacakları uyarılarıyla sürücüleri bilinçlendirmiyor. Veya bu olumsuzlukları bağlı bulundukları birimlere rapor edilmediğinden her yıl yüzlerce maddi ve manevi kazalarla vatandaşlar bir oluyor.

Güleryüz Sitesi kavşağına gelmeden önce trafik kontrol noktasında, akşamın ilk saatlerinden itibaren trafik memurları görev yapıyor. Aslında bu noktada yapılan rutin kontroller vatandaşlarımızı sevindirmekle birlikte bazı uygulama hataları da olabiliyor.

2017 yılının dokuzuncu ayında bir araç aldım. Tam sekiz ay olmuş aracı alalı. Araç sıfır acenteden alındı. Yani anlayacağınız muayene yılda bir kere yapılıyorsa aracın muayenesinin gelmesine daha dört ay var. Kafam karıştı, ne söylesem yetkililerden olumlu bilgi alamadım. Başladı cezayı yazmaya ve ikinci uyarı beyannamesinde ise size yedi gün müddet tanıdık bu müddet zarfında aracınızın muayenesini yaptırın dediler.

Kimseyle konuşamıyorsun dedikleri kesin. Bir şey sorsan, hepsi genç maazallah seni bir saniyede çiklet gibi çiğnerler ve derdini kimseye de anlatamadan memura hakaretten dolayı birde savcı karşısına çıkarsın. Vatandaş zor bela bir araç almış yükselen benzin mazot fiyatları insanlarımızı çılgınlaştırdığı bir dönemde uygulanan uygulamanın birazda vatandaştan yana olması, insanlarımızın beklentisi…

Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Aynı sorunlar trafik kontrollerini yapan memurlarda da olabilir ama nedense anlayış ve sadakat bazen olmayabiliyor. Kuzu-kuzu cezayı yedik ve sessizce kontrol noktasından ayrıldık. Kimsenin gözüne de bakamadık, baksan tamam gel buraya derler diye korku içinde oğlumla birlikte aracımıza bindik ve oradan uzaklaştık. Senin kim olduğun, ne olduğun onlar için kesinlikle önemli değil. Toplumsal öz verileri yeniden kazanmamız lazım. İnsanlarımızın bu kadar ezilmesi bence hiç doğru değil. Saygıyı sevgiyi yeniden kazanmamız için bizler elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz.

Makalelerimin çoğu toplumsal birliktelikler üzerine yazılmış. Bu ülke bizlerin, hepimizin! Kişilerin rütbesi ne olursa olsun onların yanında duranlar TC vatandaşı… Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir milletin ne dediği önemli ve o milletin bir ferdi vatandaştır. Başına gelmeyen bilmez. Bu olayı ben yaşadım.

Hatay Milletvekili Sn. Orhan Karasayar adıyla, bu Arsuz yoluyla ilgili daha geçen ay bir makalem yayınlandı. O makalemde Arsuz yolunun çok karanlık olduğunu ve kavşaklarda kontrollü geçişler yapılmadığından dolayı özellikle yaz mevsiminde ölümcül yüzlerce kazalar yaşandığını yazmıştım. Yazı sonrası gazeteci Mustafa Topal kardeşim de bir şeyler yazdı. Halen sıcaklığını devam ettiriyor. Hatta bu konuyla ilgili İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Erol Akın konunun vahametini sosyal medya üzerinden tartışmalara bir cevap verdi.

Erol Akın kardeşimin bazı kavşaklara trafik lambalarının konulmasıyla ilgili yorumunun olumsuzlukları beni biraz üzdü. Aynı durum Belen ilçesinde de vardı ama kavşaklarda süre gelen ölümcül kazalar sonrası kavşaklara uyarı ışıklarıyla birlikte trafik lambaları kondu. Şimdi kazasız bir yol güzergahında Belen ilçesinden Antakya istikametine yol alıyorsunuz.

Aynı durumlar şu an Arsuz yolunda mevcut. İnsanlarımız ne zaman ne şekilde öleceğini bilmeden Arsuz’a gidip eliyor. Trafik noktalarından sonra ölüme kucak açan sürücülerimiz her an meçhule doğru gidecek. Arsuz Kaymakamımız Musa Sarı’yı Allah korudu. O da geçtiğimiz sene o meşhur Arsuz yolunda bir kaza geçirdi. Allah onu gençliğine bağışladı.