“Arsuz, Turizm ve Tarım Kenti Olarak Markalaşacak”

0
53

arsuz belediyesi2Yeni İlçenin Yeni Başkanı Culha Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi…

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Madenli Orkinos Restoranda kahvaltılı bir toplantı düzenleyerek basın mensupları ile bir araya geldi. Sohbet toplantısına, Arsuz Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Seçim sürecinde kendisine verdikleri destekten dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Culha, önümüzdeki süreçte de basın mensupları ile dayanışma içerisinde olacağını ifade etti. Türkiye’nin ikinci büyük coğrafyasını oluşturan Arsuz İlçesinde alt yapının önemine dikkat çeken Başkan Culha; “Öncelikle altını çizerek söylüyorum ki; bölgemizde bacalı sanayi istemiyoruz. Arsuz, turizm ve tarım kenti olarak markalaşacaktır. Ancak turizm sektöründeki yatırımların önünü açmak için Bakanlık düzeyinde girişimlerin olması gerekiyor. Biz belediye olarak turistik tesislere gerekli ruhsatları veririz” şeklinde konuştu.

Göreve başladığı ilk 10 günlük süre içerisinde, Karaağaç başta olmak üzere, mahalleye dönüştürülen beldelerde belediye hizmetlerinin on-line sistemle yürütüldüğünü belirten Arsuz belediye Başkanı Nazım Culha; “Yeniden yapılanma sürecinde bazı aksamalar olabilir. Ancak, bu sorunların üstesinden geliriz. İlçe genelinde kapanan belediyelerin tüm mal varlıkları, Büyükşehir tahsis komisyonu tarafından farklı devlet kurumlarının bünyesine aktarıldı. Seyyar morgumuzu bile aldılar. 10 milyon TL borcu bize bıraktılar. Tahsis komisyonunun kararına itiraz ettik. Sonucunu bekliyoruz. Buradan olumlu bir netice alamazsak, yargı süreci başlatacağız. Şu an yalnızca Gözcüler Belediyesi hizmet binası Arsuz belediyesinin tasarrufu altında. Burada da rutin belediye hizmetleri veriliyor. Mahallelerimizde mobil istasyonlar oluşturduk. Vatandaşlarımız bu istasyonlarda belediye ile ilgili işlemlerini yapabiliyorlar. Önümüzdeki süreçte, bünyesinde sosyal tesisleri, yeşil alanları ve belediye hizmet birimlerini barındıracak, ilçemize yakışır bir Belediye hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda yer arayış çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Karaağaç mahallesinin ayrı bir ilçe olması yönündeki talepleri değerlendiren Başkan Culha; “Seçim sürecinde de söyledim. Halkımızın çoğunluğu neyi istiyorsa ben o taraftayım. Gerekirse öncülük yaparım” dedi.

İlçe sınırlarının çok geniş olmasına karşın, planlama ve yol haritasını belirlemeye başladıklarını ifade eden Culha; “Seçim çalışmaları kapsamında gittiğimiz her yerde, öncelikli sorunları tespit ettik. Şimdi bu sorunların çözümü aşamasında projeler üretiyoruz. Önceliğimiz alt yapı. Arsuz’u turizm cenneti yapmak istiyorsak, temelimizin sağlam olması lazım. Yatırımcı da, alt yapısı olmayan yere gelmez. İkinci önemli konu, tarım. Arsuz’dan her gün 8-10 tır yeşil sebze Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor. Dolayısıyla turizm ile birlikte tarım sektörünü de kalkındırırsak, bölgeye büyük değer katarız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here