Arsuz T Tipi Kapalı Cezaevi Tutuklu ve Hükümlüleri, Ebru Sanatını Sergilediler

0
475

Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü Öncü Oldu

Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğünün, Arsuz T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülere yönelik Ebru Kursu sonrası, hükümlü ve tutuklular öğrendikleri Ebru Sanatının eserlerini, geçtiğimiz günlerde Arsuz Rhossus Cafe’de sergilediler. Sergiye Arsuz Kaymakamı Musa Sarıı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz T Tipi Cezaevi yetkilileri, Arsuz Halk Eğitim Müdürü Hacer Baysal, Müdür yardımcıları Ali Keskiner, Ercan Yılmaz, Mehmet Zor ve diğer konuklar katıldılar.

Arsuz T Tipi Kapalı Cezaevi tutuklu ve hükümlülerine, ebru kurslarında hem kâğıt hem de ipek kumaş ve fular üzerine ebru yaptırıldı. Fularların iğne oyası da yine tutuklu ve hükümlü kadınlara işletildi.

Arsuz Halk Eğitim Müdürü Hacer Baysal ve müdür yardımcıları Ali Keskiner, Mehmet Zor, Ercan Yılmaz yoğun çabalarıyla serginin amacına ulaşmasına katkı sağladılar. Arsuz T Tipi Kapalı Cezaevi tutuklu ve hükümlülerine yönelik Ebru Kursu’nda, görev bölümü neticesi bu kurstan sorumlu olan Arsuz HEM müdür yardımcısı Ali Keskiner’in, kursun başarı oranının yükselmesi adına kursa ek katkı sunduğu, önemli ölçüde gayret gösterdiği kaydedildi.

Usta Öğretici Mehtap Vatan; “Kursiyerler, Ortaya Eser Çıkarmanın Mutluluğuna Eriştiler”

Öte yandan Ebru Sergisi ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız El Sanatları Usta Öğreticisi Mehtap Vatan, sergiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Arsuz T Tipi Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin, Ebru Kursuna ilgileri hayli yüksekti. Ebru Sanatının inceliklerini onlara anlatırken, uygulamalı olarak gösterirken hepsinin bir şeyler kapmak ve öğrenmek adına gayret gösterdiklerini hissettim. Her bir kursiyerin farklı yetenekleri vardı.

Ben bunları keşfederken onlar da yeteneklerinin farkına varıp ortaya bir eser çıkarmanın mutluluğuna eriştiler. Böylesi sanatlar ya da projeler tutuklu ve hükümlülere cezaevi sonrası belki yeni bir meslek ve kazanç kapısı olabilir. Onları el sanatları, Ebru Sanatı ve diğer sanat dallarıyla topluma el birliğiyle yeniden kazandırabilirsek sanırım ortak bir çabayla güzel bir iş başarmış oluruz. Ben sergiye emek veren, eser veren tüm kursiyerlerimi kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. Ebru Sanatı projesinde ve diğer el sanatları dalında bizlere her zaman yardımcı olan Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü’nün sıralı yöneticileriyle birlikte Arsuz F Tipi Cezaevi’nin konuyla ilgili tüm yöneticilerine de teşekkür ederim. Bundan sonrada bildiklerimizi öğretmek ve kursiyerlerimizi eser yaratabilecek hale getirmek arzusundayız.” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here