Antakya’da, Havai Fişekler Noel Coşkusunu Arttırdı

0
391

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da, Noel Bayramı dolayısıyla Aziz Pavlus ve Petrus Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Noel sevincini doyasıya yaşayan Antakyalı Hristiyanlar, bayramın ve yeni yılın tüm dünyaya barış getirmesi için dualar edip mum yaktı.

İsa Mesih’in doğumunun kutlandığı Noel Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesinde görkemli bir ayin düzenlendi. Ayini kilisenin pederleri Jan Delüller ile Dimitri Doğum birlikte yönetti.

Noel’in ve yeni yılın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyen Peder Doğum; “Başta şehrimizde, vilayetimizde, ülkemizde ve bütün dünyada bu bayramın ve yaklaşmakta olan yeni yılın bütün dünyaya barış, sevgi, kardeşlik getirmesini niyet ediyoruz. Nice mutlu bayramları hep beraber yaşamak dileğiyle” dedi.

Noel ile yılbaşının birbirleriyle alakası olmadığını söyleyen Peder Delüller ise; “Bugün bütün dünyada Noel’i kutluyorlar. Noel aslında bir yeniliktir, eski bir insanın yeni bir insan olma şeklidir. Bazen insanlar Noel ile yılbaşını karıştırıyorlar. Belirtmek isterim ki yılbaşının Noel ile hiçbir alakası yoktur.

Noel bizim doğuş bayramımızdır ve biz Doğuş’u kutluyoruz. Yılbaşı ise evrensel bir kutlamadır. Onun için biz hem Noel’i kutluyoruz hem yeni yılı kutluyoruz. Biz bütün insanlığa barış, kardeşlik, sevgi, dostluk ve kucaklaşmayı temenni ediyoruz” diye konuştu.

Kilise’de düzenlenen ayinin ardından kilise bahçesinde havai fişek gösterileri eşliğinde Noel bayramını kutlayan vatandaşlar, Noel coşkusunu doyasıya yaşarken, cemaat üyelerine Noel hediyeleri de dağıtıldı.

Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil kutlamalar hakkında yaptığı açıklamada ayine her din ve mezhepten çok sayıda vatandaşın katıldığını belirterek; “Bugün İsa Mesih’in doğuşunu karşılıyor ve kutluyoruz. Bu mutlu günde kilisemiz oldukça kalabalıktı. Sadece Antakya’dan değil, Türkiye’nin her yerinden, bütün inançlar Antakya’ya kilisemize geldiler. Bu Noel Bayramı’nın ve yaklaşan yeni yılın başta ülkemize, dünyaya ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” temennilerinde bulundu.

Antakyalı Hristiyanlar, bayramın coşkusunu 25 Aralık günü Antakya Şehir Kulübünde gerçekleştirilen yemekli eğlence ile sürdürdü. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here