Antakya- Arsuz Tüneli Ses Getirecek

0
634

Antakya ve Arsuz arasında Amanos Dağının en kısa yönünde açılacak olan Antakya Tüneli için şimdiden Hatay halkını heyecan sardı. Geçmiş dönemlerde kısa ve önemsiz şekilde konuşulan Antakya-Arsuz arasında açılacak olan tünelin fizibilite çalışmaları gizlilik içerisinde yürütülüyor. Şu günlerde taslak olarak düşünülse de bölgemizin geleceği açısından muhteşem bir proje olarak, kayda değer bir yatırım olarak düşünülüyor.

Antakya-Arsuz tüneli ilk bakışta önemsiz gibi gözükse de İskenderun-Arsuz-Antakya arası yapılacak olan tren veya metro tren hattı, bölgemize hem turizm açısından hem de sanayi ve tarım açısından çok elzem bir yatırım şekli haline gelmiş olacak. İskenderun-Arsuz ve Antakya ile çok kısa sürede bağlantıların olması bölge insanımızın kısa sürede yaşam tarzlarının değişeceği açısından da önem arz ediyor. Bölge milletvekillerimizin bölgemize en gerekçeli bir yatırım olarak ele alması gereken bu konunun ayrıca sivil toplum örgütlerinin desteklemesiyle bu proje çok yakın sürede hayata geçirilmiş olur.

Hatay Valimiz Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, önümüzdeki günlerde gündem oluşacak bu önemli projeyi bölgemiz adına takip etmeli.

Antakya tüneli açılınca ilk önce Antakya ve İskenderun Arsuz düz ovada birleşmiş olacak. İskenderun’da son bulan tren rayları Arsuz’a oradan da Antakya’ya doğru insan taşımacılığının yanı sıra ovada tarım işiyle uğraşan çiftçilerimizin de işini kolaylaştıracak. Bölgemize gelen turist artışında önemli şekilde yerli ve yabancı insanlarımızın uğrak yeri haline gelecek. Tünelin olmamasından dolayı her yıl yüzlerce vatandaşımız karayolunun cefasını çekerek, Arsuz’a oradan da Antakya İskenderun ve il dışına seyahat etmek zorunda kalıyor.

İlgili resim

Atıl vaziyette bekleyen yüzlerce dönüm arazi tünelden sonra çok hızlı şekilde değerlenecek ve bölgemizde atıl bekleyen yüzlerce yatırım, yatırımcılarla buluşacak. Bölgemizin güzellikleri yalınız yaz ayında değil dört mevsim boyunca ilgi odağı olmaya devam edecek. Tabi ki önemli olan işe başlamak ve ardından da bitirmektir. Başlanıp bitirildiğinde bölgemizin sesi bölgelere daha sık şekilde duyulacak.

İskenderun’a bir lunapark yapıldı, yapıldığından beri devamlı ilgi görüyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar çoluk çocuk büyük küçük eğlenip duruyor. Hâlbuki bölgemizde hiç işe yaramayan bir Ziraat Bahçesi var. O ziraat bahçesi öylece yerinde sayıp duruyor. Devletin mi? Özel mülkiyet mi? Bir ara hastane dendi. Bir ara sosyal tesis dendi. Sonra uyudu durdu! Ziraat Bahçesinin yerine çok güzel bir ‘Disneyland’vari ufak çapta bir tesis yapılsa vatandaşlarımızın ilgisini çektiği gibi yurt genelinde toplumsal olarak bölgemizin tanıtımına da vesile olur.

Ulaşımın rahat olduğu bir yerde yapılan en ufacık girişimler büyük ilgi kaynağı olur. Kısa zaman sürede evinden ayrılıp başka yere sorunsuz gidildiğinde yapılan her iş değer kazanır. Zaman çok hızlı şekilde akıp duruyor. Her şeyi devletin zekâsına bıraktığınızda bölgede yaşayanlar hazıra konar. Önemli olan yaşadığın bölgeye çok değişik projeler sunup o projelerin de sıkı takipçisi olmak biz vatandaşların asli görevidir.

Hassa Tüneli hala beklemede! Neden bekletiliyor anlamış değilim. O projenin hayata geçirilmesinde hangi siyasi partide olurlarsa olsunlar, öncelikle bölge milletvekillerimize büyük iş düşüyor. Onlar bu unutulan projeyi canlandırmakla sorumludur.

Antakya Tüneli göreceksiniz Hassa Tünelinden önce hayata geçirilecek. Neden mi? Nedeni çok basit! Antakya eniğiyle-cücüğüyle bölgelerine sımsıkı sarılan bir topluluktur. Onlar her daim bölgelerinin üstünlüğüyle tüm Türkiye’ye örnek olmuşlar. Kendi menfaatlerinden önce bölge menfaatlerini her daim gözetmişler ve gözetmeye de devam ediyorlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here