Altın Fırça Hobi Evinin Sergisi Büyük İlgi Gördü

0
397

altın fırça sergi1Altın Fırça Hobi Evi, Prime Mall Alışveriş Merkezi sergi salonunda sergi açtı. Serginin açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in eşi Dr. Ümran Civelek de katıldı.

Altın Fırça Hobi Evinin eğitmenleri ve kurucuları Azize Alay, Lalenur Kılınç, Elize Sevinç ve 12 Kursiyerin katılımıyla gerçekleşen sergide cam boyama, rölyef, ahşap boyama, kağıt ve ahşap rölyef, takı tasarım, masklar ve diğer çalışmalar sergilendi.

Yaptığı konuşmasında, Altın Fırça Hobi Evini Temmuz ayında açtıklarını belirten Azize Alay, kadınların ruhuna hitap edecek ve onların ruhundan gelen yansımaları ifade edebilecekleri bir yer olması amacıyla bu işyerini açtıklarını ve her şeyden esintiler bulabileceklerini söyledi.

altın fırça sergi2

Serginin açılışında konuşan Dr. Ümran Civelek; “Burada çok sergi açtık ama bu sergi başka bir sergi, ayrı bir önemi olan bir sergi. Çünkü bizler hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda büyüdük bugünlere geldik. Bu yolu karartmaya çalışanlar var. Biz bu yoldan ayrılmamaya kararlıyız ve karartanlara dur demek zorundayız ki çocuklarımız daha aydınlık bir geleceğe uzansın” dedi.

Kadınları daha dirençli kılmak ve sosyal hayatta yer almalarını sağlamak için kadın kültür evleri açıldığına dikkat çeken Dr. Ümran Civelek; “2009 seçimlerinden hemen sonra kadın kültür evleri açtık. Belediye Başkanımız Dr. Yusuf Civelek de buna yol verdi ve destek oldu. Çünkü kadınlarımızı eve kapatıp sosyal hayattan kopartmak istiyorlar. Biz de buna karşı bir adım olarak kadın kültür ve sanat evlerini açtık” diye konuştu.

altın fırça sergi3

Sergi eğitmeni ve hobi evi kurucularından Azize Alay’ın Kadın Kültür evinde gönüllü öğretmenlik yaptığını zarafetiyle, giyinişiyle ve duruşuyla öğrencilere örnek olduğunu dile getiren Dr. Ümran Civelek; “Azize hocamızın yetiştirdiği kursiyerler bizim gönüllü öğretmenlerimiz oldu ve daha sonra gönüllü kursiyerlerle birlikte kendi işini açtı. Bizim Kadın Kültür Evlerini açmamızın temel nedeni kadınlara ekonomik özgürlük kazandırmaktı. Bunun en güzel örneği Azize hocamız ve arkadaşları oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar. Hayırlı uğurlu olsun, ellerine sağlık diyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here