“AKP’nin Masa Başında İskenderun’u Kazanma Planı Başarılı Oldu”

0
59

kamil turan açıklama8İskenderun Belediyesi CHP’li eski Meclis Üyesi Kamil Turan, geride kalan 30 Mart 2014 yerel seçimleri değerlendirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’li Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kazanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Turan, İskenderun’u %1 civarı bir oyla kaybetmekten üzüntü içerisinde olduklarını kaydetti.

Köy ve beldelerden gelen oyların seçim sonucunu belirlediğini kaydeden Turan; “Büyük şehir yasası kapsamında bazı belde ve köylerin dahil edilmesi bizi yarışa %12 geride başlamamıza neden oldu. Yani AKP’nin masa başında İskenderun’u kazanma planı başarılı oldu. CHP oylarının %98 olduğu İskenderun’a 50 metre mesafedeki Karaağaç ve Nardüzü beldeleri İskenderun’a bağlanmadı ama AKP’nin %70 oya sahip olduğu 20 kilometre uzaktaki köy ve beldeler İskenderun’a bağlandı. Her ne kadar 5 yıllık yerel iktidar sürecinde şehir merkezinde yani hizmet verdiğimiz yerlerde oylarımızı oldukça arttırdıysak ta, köy ve beldelerden gelen oylar seçim sonucunu belirledi.

Bugüne kadar ihmal ettiğimiz bu bölgelere maalesef bu seçim döneminde gösterdiğimiz ilginin de yeterli olmadığı görülmüştür. Her şeye rağmen bu seçimde CHP’liler elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Seçimde İskenderun’da AKP-CHP arasındaki oy farkı %1’e düşürülmüştür.

Bu seçimde de tüm imkânsızlıklara rağmen yılmadan çalışan örgütümüze, kadın ve gençlik kollarımıza bir CHP üyesi olarak çok ama çok teşekkür ederim.

Bu bir bayrak yarışıdır ve bundan sonra İskenderun’da 5 yıl süreyle AKP Belediye Başkanlığı dönemi başlamaktadır. 5 yıl sonra İskenderun’da tekrar CHP bayrağını dalgalandırmak gerçek sınırlarında yani şehir merkezinde bize çok yüksek oranda destek veren bu şehre karşı manevi borcumuzdur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here