“AKP, Siyaseti Güçlendirmesi Gerekirken, Terör Örgütünü Güçlendirmiştir”

0
94

kamil turan açıklama6Belediye Meclisi üyesi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan Çözüm Sürecini Değerlendirdi…

Ak Parti hükümeti tarafından başlatılan barış ve çözüm süreci ile ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Belediye Meclisi üyesi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, “Akil adamlar vatandaşlarla görüşerek sadece AKP’nin yanlış politikalarına destek arıyorlar ve maalesef umut tacirliği yapıyorlar. Bu adım, yaklaşan yerel seçimlerde başkanlık sistemi getirecek anayasa değişikliklerinde AKP’nin her iki taraftan da acı yaşamış vatandaşların umutlarıyla beslenerek onları oyalama çabasına yönelik bir adımdır” dedi.

Bu ülkede hiç kimsenin savaşı istemediğinin altını çizen Turan; “Hiç kimse kandan ve gözyaşından taraf değildir ancak, iktidar barış ve çözüm sürecinde muhatap olarak terör örgütünü almıştır. İktidara geldikleri 2002 yılından bu yana ürettikleri yanlış politikalarla terör örgütüne güç katmıştır. Neredeyse bitti denilen şiddet süreci çok üst noktalara taşınmıştır. Bugün iktidar terör örgütünü muhatap almasıyla terör örgütü masummuş gibi kabul ettirilmeye çalışılmıştır. Baştaki yanlış budur” dedi.

Silahla mücadele edene aynı şekilde karşılık verilmesi gerektiğini vurgulayan Turan; “Devlet ilk önce kendi coğrafyasındaki vatandaşlarını korumakla yükümlüdür. Silahla mücadele edene aynı şekilde karşılık verilmesi gerekir. Doğru olan halkın seçtiği siyasi partilerin ve aynı görüşü taşımasa da sivil toplum örgütlerini muhatap alarak bu sürecin sürdürülmesi gerekir. Hükümet çözüm sürecinden ne anladığını, bu konudaki program ve projelerini kamuoyuyla paylaşmamıştır. İktidarın bu konudaki düşüncesini kendi oluşturdukları akil adamları dahi kimse bilmemektedir. Ayrıca, kamuoyuna çıkardıkları akil adamların büyük çoğunluğu da hükümet yanlısı ve AKP’nin savunucularıdır. Bunların inandırıcılıkları da yoktur. CHP’nin bu konuda 1998 yılında yayınladığı raporu hala geçerlidir.

AKP; seçim barajının düşürülmesi, siyasi parti yasasının değiştirilmesi, dokunulmazlıkların kaldırılması ile siyaseti güçlendirmesi gerekirken, terör örgütünü güçlendirmiştir. Terör örgütlerini güçlü kılmak, hakkını alamamış mağdur olmuş ve ezilmiş her kesimin şiddeti kendisine yol tutması için kötü emsal oluşturmaktadır” dedi.

Akil insanların, vatandaşlar ile yaptıkları görüşmeler neticesinde halkın taleplerini yerine getirme noktasında ne gibi yetkiye sahip oldukları yönünde yönelttiğimiz soruya da yanıt veren Kamil Turan, “Sorunları çözme noktasında herhangi bir yetkileri olduğunu düşünmüyorum. Bunlar, vatandaşlarla görüşerek sadece AKP’nin yanlış politikalarına destek arıyorlar! Vatandaşları yumuşatmaya çalışıyorlar ve maalesef umut tacirliği yapıyorlar. Kanımca yaklaşan yerel seçimlerde başkanlık sistemi getirecek anayasa değişikliklerinde AKP’nin her iki taraftan acı yaşamış vatandaşların umutlarıyla beslenerek oyalama çabasına yönelik bir adımdır Akil adamlar! Bu süreç eğer doğru adımlarla atılmazsa korkumuz o dur ki, ülkemizin yarası şiddetlenip kangren olacaktır” diye konuştu. Turan,  CHP olarak, daha fazla acı yaşanması taraftarı olmadıklarını bu gelişmeleri de endişe ile izlediklerini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here