AKAMİB 2018 Yılı Mart Ayı İhracatı 53,1 Milyon Dolar Oldu

0
82

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, AKAMİB ihracatının Mart ayında %5 oranında artış göstererek 53 milyon 189 bin dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Aymen, AKAMİB ihracatında 1. sırada %64 oranında pay ile yaklaşık 34 milyon dolar ihracatı olan Mobilyalar ürün grubu ihracatı yer aldığını belirterek; “Kayseri Mobilya ürün grubu ihracatında yaklaşık %80 paya sahip. Kayseri’de başlatılması planlanan URGE Projesi için Kayserili üye firmalara ziyaretler gerçekleştirilerek projenin tanıtımını sağladık. Çalışmalarımız Mersin ilinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz içinde devam ediyor. Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen toplantı ile Mersinli firmalar ile de bir araya gelerek firmalarımızı bilgilendirdik” diye konuştu.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün Mart ayında en önemli pazarının Irak olduğuna dikkat çeken Aymen; “AKAMİB ihracatında Irak pazarını Almanya ve İsrail takip etti. Mart ayında dikkat çeken pazar İtalya olurken, Türkiye sektör ihracatında %248 artış gösterdi. AKAMİB ihracatında ise %137 oranında artış göstererek en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında 5. sırada yer aldı” şeklinde bilgi verdi.

Sektör ihraç pazarlarını da değinen Aymen, yaklaşık 2 senedir yürütülen Kereste-Palet sektörü URGE projesinde gerçekleştirilecek 6. heyetin İtalya pazarına olacağını kaydederek, pazar araştırmalarının AKAMİB ihracatında %3 paya sahip Ürdün için devam edeceğini aktardı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here