Ak Parti’den Çelik İş Yönetimine Ziyaret

0
40

Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesine nezaket ziyareti gerçekleştiren Ak Parti İskenderun İlçe teşkilatı, yeni yönetime görevlerinde başarılar dilediler. Ziyarette konuşan Sendika Şube Başkanı Metin Önde, bu bölgenin sendikası olan Çelik İş Sendikasına bir biraz daha sahip çıkılmasını beklediklerini belirtti.

Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz öncülüğünde yeni yönetimi hayırlamaya gelen Ak Parti ilçe teşkilatını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik Sendikası Şube Başkanı Metin Önde, konuklarla yakından ilgilendi. Sendika Başkanı Önde; “Yeni yönetim olarak burada emek hareketine yeni misyon ve vizyon getirmek için göreve geldik. Bu uzun soluklu yolda bazı sıkıntılarımız olacaktır. Bu sıkıntıların aşılması noktasında hükümetimizden ve sizlerden katkı vermenizi isteyeceğiz” dedi.

Yeni yönetimi kutlayarak görevlerinde başarılar dileyen Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz; “Başkanlığınız bölgemize hayırlı olsun. Omuzladığınız işin zorluğunun bizlerde farkındayız. Kendi beceri ve ekibiniz ile işçilere daha güzel hizmetler vereceğinize inanıyoruz. Hükümet ve teşkilat olarak dün olduğu gibi bugünde sizlerin dertleriniz ile dertlenmek, sizlerin sorunlarını gidermek adına yanınızda olacağız” diye konuştu.

Sendikalar Yasası Konuşuldu!

Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette sendikalar yasasına değinen Sendika Başkanı Metin Önde; “Çıkarılan sendikalar yasasının mevcut halinin yeterli olmadığının bilinmesini istiyoruz. Biz bu yasayı şuan için bir suni teneffüs olarak görüyoruz. Elbette ki bu bir yol haritasıdır. 6-7 yıl sonra daha doğru zemine oturacaktır. Yine de hiç çıkmamasından daha iyi oldu” dedi.

İşveren ile birlikte emekçilerin güçlenmesini üstlenen bir misyon taşıdıklarının da altını çizen Önde, “Bu bölgenin sendikası olan Çelik İş Sendikasına biraz daha sahip çıkılmasını bekliyoruz. Bu sendika Karabük’te doğdu, İskenderun’da delikanlı oldu! Çelik İş Sendikası buranın sendikasıdır. Bu bölgede her geçen gün büyüyoruz. Bunda da en büyük etken, emekçiyi satmadan dik bir duruş sergileyerek, hak mücadelesi vermemizdir” şeklinde konuştu.

Konukların İSDEMİR hisseleri ile ilgili soruları üzerine bilgiler de veren Başkan Önde; “20 Kasım’da çalışma kararı verdiğimiz KPMG Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile şuana kadar gelinen nokta hakkında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantı sonunda önemli kararlar çıkması halinde bu gelişmeleri internet sitemizden duyuracağız. Buradaki amaç, İSDEMİR’in %15’ini borsaya açmak istiyoruz. Bunda da hisse senetlerinin en iyi değerlerde nasıl elden çıkarabilirizin hesabını yaptığımızdan gecikmeler yaşanmaktadır. Çelik İş’in kendilerine armağan ettiği bu hediyenin en doğru şekilde hak sahiplerine dağıtılması için geç kalınmıştır” dedi. Önde, bunun yoğun ve zor bir süreç olduğunu ayrıca, %11 ile çıkılan bu yolda bedeli sermaye artışına gidilmediğinden %7’e gerilediğinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here