ADD ‘Cumhuriyet’ Yemeği Düzenledi

0
82

add yemek1Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yılı nedeniyle yemek düzenledi. ADD Şube Başkanı Ali Akyol ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönen, CHP İskenderun ve Arsuz Belediye Başkan aday adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan yemeğin açılış konuşmasını yapan ADD İskenderun Şube Başkanı Akyol, Cumhuriyetin 90. yılını kaygılar içinde kutladıklarını ve Türkiye’nin emperyalizmin güdümü altında olduğunu söyledi. Türkiye’nin milli varlıklarının yağmalandığını da ifade eden Akyol; “Yüce Atatürk’ün kurmuş olduğu laik demokratik Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması ve tüm yurttaşlarımızın sevgi, barış, dostluk, birlik ve dayanışma içinde yarınlarımızı aydınlatmaları isteğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı içtenlikle kutlar, sağlıklı ve mutlu bir gelecek dilerim” dedi.

add yemek2

Cumhuriyetin, kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönen ise; “Cumhuriyet, bağımsızlıktır, özgürlüktür. Bugün Ata’mızın bu yüce eseri tahrip edilmektedir. Tüm sorunlarımızın çözümü; egemenliğin gerçekten ulusta olduğu, her alanda tam bağımsızlık ilkesiyle, akıl ve bilimin öncülüğünde, emperyalist talepler yerine halkın çıkarlarını ön plana çıkaran Ulusal Yönetim anlayışındadır” şeklinde konuştu.

Gecede yapılan konuşmaların ardından tüm davetliler hep bir ağızdan onuncu yıl marşını okudu. Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl coşkusu gece boyunca yaşandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here