Civelek: “Bu Köprü Gönülleri de Bağlayacak”

0
108

köprü temeli160 Yıldır Beklenen Betonarme Köprünün Temeli Atıldı

İskenderun Belediyesi’nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapılacak olan betonarme köprünün temeli düzenlenen törenle atıldı.

393. Sokakta Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılacak olan köprünün temel atma törenine, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, belediye meclis üyeleri, meslek oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve her iki mahallenin sakinleri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Civelek, birçok mahalleyi ilgilendiren 50-60 yıldır beklenen bir köprünün temelini attıklarını belirterek; “İskenderun’a gerçekten beklenen, özlenen çok hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımızdan biri ‘bu köprü buranın ciğeridir’ dedi. Demek ki o kadar ihtiyaç olan hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu köprü aynı zamanda gönülleri de bağlayacak. Artık İskenderun’da halkımız musluktan akan suyu içecek. Artık sel felaketiyle karşılaşmayacak. Çöp sorunundan kökünden kurtulmuş olacağız. Bütün bu önemli hizmetler Allah’a çok şükür bizim dönemimizde oldu. En güzel şey insanlara hizmettir. Kimsenin gönlünü kırmadan bilakis gönüller alarak çalışıyoruz. Bu önemli hizmet bu bölgedeki mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

köprü temeli2

Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş da yaptığı konuşmasında, köprünün yapılışında emeği geçen başta başkan olmak üzere herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle birlikte butona basarak köprünün temelinin ilk harcını attı.

Proje çerçevesinde, deprem yönetmeliklerine uygun, iki açıklıklı, ön germeli prefabrik kiriş döşemeli, betonarme köprü inşa edilecek. Geçiş köprüsü 15 metre genişliğinde yaklaşık 38 metre uzunluğunda olacak. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’nün taşkın kriterlerini sağlayan köprünün projesi de yine DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı. Köprünün yürüyüş yolları modern bazalt taş ile kaplanacak olan köprünün, korkulukları desenli ferforje olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here