Adalet Çalışanları Adalet İstiyor

0
44

Adalet çalışanlarının kazanılmış haklarının birer birer ellerinden alınmakta olduğunu söyleyen Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere, her türlü demokratik tepkilerini ortaya koyacaklarını belirtti.

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Muratoğlu, en çok hakkı yenen ve hor görünen kesim olarak nitelendirdiği Adalet çalışanlarının sıkıntılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Muratoğlu, adalet çalışanlarının, diğer memurlar gibi, 4483 sayılı yasanın içine alınmayı ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istediklerini belirterek; “Daha da önemlisi hür iradeleriyle hizmet vermek istiyorlar. Sözün özü; herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyorlar” dedi.

Adalet çalışanlarını görmezden gelenin, sadece hükümet yetkilileri olmadığını da savunan Muratoğlu, “Adalet Bakanlığı’ndaki sözde yetkili sendika da Adalet çalışanlarının haklarını savunmaktan acizdir. Maalesef, Bakanlık, icraatlarını, besleyip büyüttüğü bu sendika eliyle kolayca hayata geçirmektedir. Bunun en somut örneğini de yakın zamanda Adalet Çalışanlarına ödenecek Maaş Promosyonu Anlaşmasında yaşanmıştır. Hiçbir kamu kurumunda eşi benzeri görülmemiş bir promosyon anlaşması imza altına alınmıştır. Adalet çalışanları bu yandaş sendikanın oyunlarının farkına varmıştır. Promosyonlarda haklarını peşkeş çekenlerden bunun hesabını soracaktır.

Sendika olarak görevde yükselme, unvan değişikliği sınavı ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi, mübaşirlerin genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi, 4/C’li ve sonradan ataması yapılan 4/B’li personelin kadroya geçirilmesi başta olmak üzere, Adalet Bakanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcılıkları, İdare ve Bölge İdare Başkanlıklarına 14.11.2012 tarihinde yazdığı ulaşım gideriyle ilgili yazının ivedilikle geri çekilmesini istiyoruz.  Adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere, her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı, yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun adalet çalışanlarına bu haksızlıkları reva gören yöneticilerin olacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here