AÇED’ten Yaza Veda Kampı

0
304

aced-kamp1Amanoslar Çevre Derneği (AÇED) Hatay ve çevresindeki sivil toplum kuruluşlarını yine bir araya toplayarak Güzelyayla’da yaza veda kampı düzenledi.

AÇED 2. Başkanı Sabri Özkan etkinlik hakkında yaptığı açıklamada; “10 yıldır düzenlediğimiz bölgemizdeki STK’ların ihtiyacı olan moral gecelerinden birini daha 270 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Şiddetli yağışlar nedeniyle katılım sayısında azalma oldu ama katılan grup sayısında artış oldu. Amacımız her yıl artan bir ilgi ile beklenen kamplarımızda insanların ihtiyacı olan stresten uzaklaşmak için bir günde olsa doğa içerisinde kamp ve eğlenceyi gerçekleştirerek insanların doğa ile baş başa kalmalarını sağlamak” dedi.

aced-kamp2

Maraş’tan Samandağ’a kadar uzanan 175 kilometrelik Amanos Ddağlarında yetişen endemik bitkilerin, şelalelerin, mağaraların, kalelerin korunmasını, tanıtılmasını amaçladıklarını belirten Özkan; “Dernek olarak sadece bunlarla sınırlı kalmıyoruz, eğitime de önem veriyoruz. Dörtyol’da baraka içerisinde eğitim gören bir okulumuza derslikler ve öğretmenler odası yapımını gerçekleştirdik. 19 Aralık İlkokulu ile ortak proje hazırlayarak, Büyükşehir Belediyesi ve Dörtyol Belediyesi’nin de katkılarıyla ‘Minik ellerinle bir tohumda sen at’ projesi ile dağlarımıza 80 Bin tohum bıraktık” açıklamasında bulundu.

aced-kamp3

AÇED’in düzenlediği yaza veda kamp ve eğlencesinde yaklaşık 80 çadır kuruldu. Etkinliğe 13  sivil toplum kuruluşu iştirak etti. Katılımcılar ise şöyle sıralandı; AÇED-Amanoslar Çevre Derneği, İDOK-İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, LİVA-İskenderun Doğa sporları grubu, TURKUAZ-İskenderun Yürüyüş Grubu, İSDOY-İskenderun Doğa Yürüyüşleri Grubu, ADD-Dörtyol Atatürkçü Düşünce Derneği, DÖKSADER-Dörtyol Kültür ve Sanat Derneği, OBİS-Osmaniye Bisiklet Derneği, Erzin Bisiklet Derneği, İSFOK-İskenderun Fotoğraf Kulübü, İSKOF-İskenderun Off Read Grubu, Dörtyol Off Read Grubu, Hatay Yürüyüş Grubu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here