İsdemir’de Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

0
64

Özçelik-İş Sendikası ile İsdemir Genel Müdürlüğü arasında yaklaşık 5 aydır sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, anlaşmayla sonuçlandı.

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sözleşmenin karşılıklı fedakarlıklar yapılarak masa başında bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şube Başkanı Güngör; “Başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci ve Genel Müdürümüz Mesut Keyfli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sözleşmeye göre, 1’ci Altı Ay %14, 2’ci Altı Ay Enflasyon,  3’cü Altı Ay Enflasyon ve 4’cü Altı Ay Enflasyon oranında zam uygulanacak. İkramiye 120 gün olarak belirlenirken, sosyal haklara 1 Yıl %24 oranı belirlendi.

Bu sözleşme dönemi için Kıdem yılına göre; Seyyanen 0-5 yıl arası çalışanlar 1250 TL, 5-10 yıl arası çalışanlar 2500 TL, 10-15 yıl arası çalışanlar 3500 TL, 15-20 yıl arası çalışanlar 4500 TL, 20 yıl ve üzeri çalışanlar da 5500 TL destek primi alacaklar. Tüm sosyal haklar ve destek primleri 2. yıl için enflasyon oranında artırılacak. Tüm işçiye tamamlayıcı sağlık sigortası yapılacak. Sendika tüm kurullarda temsil edilecek

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, kazanımlarla dolu bir sözleşmenin tüm emekçilere hayırlı olmasını diledi ve taraflara teşekkürlerini iletti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here