Kaymakam Yönden; “Yerinde Eleştiriler Güzel Sonuçlar Doğurur”

0
125

Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 24 Temmuz Basın Sansürün Kaldırılışı’nın 111. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. samimi bir sohbet ortamında geçen programda, Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı, gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı.

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde belediyesi 2 no’lu sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltı programına, Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı’nın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Mehmet Ali Dokuzoğlu ve Doç. Dr. Ayşe Nesin Oğuzhan Akkoca ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Sabriye Sönmez, Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Ahmet Cerrahoğlu, mahalli gazete sahipleri, muhabirler ve köşe yazarları katılım gösterdi.

Kahvaltıda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu belirterek; “Basınımız kentimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağladığı gibi, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da önemli katkılar sunmaktadır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile Basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

İskenderunlulara en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarının altını çizen Başkan Fatih Tosyalı; “Sayın Kaymakamımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile halka hizmet noktasında sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ortak çalışmalar faaliyetler yapıyoruz. Çünkü hepimizin amacı bir, oda kıymetli hemşerilerimize hizmet etmektir” diye konuştu.

Görev geldikleri ilk günden bugüne kadar birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı; “İlk önce acil sorunları ele aldık. Gerekli tespitleri yaptıktan sonra ilgili müdürlüklerimize sorunların bir an önce çözülmesi talimatını verdik. Sık sık vatandaşlarımızla, basın mensuplarımızla, sivil toplum kuruluşlarımıza görüşüyor, sorunları ortak akıl çerçevesinde çözüyoruz. En büyük sorunlarımızdan biride trafik sorunu bu sorunu da ilgili kurumlar büyükşehir ilgili odalar ile görüşerek çözeceğiz.

Bu konuda hızlı bir eylem planı hazırladık ve Büyükşehir belediyemize sunduk. Onlar da memnun oldular ve geldiler yerinde gösterdik. Battı-Çıktı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tayfur Sökmen Caddesi’nden Battı Çıktıya bağlantı yapılacak. Dolmuşlar alt geçitten geçip, Şehitpamir’e girecek. Servis yolu ve kavşaklar rahatlayacak. Ayrıca İskenderun Belediyesi-HBB işbirliği ile 11 kilometrelik bisiklet yolu için start verildi. Projenin kaynağı hibe yoluyla temin edilecek.

Bir başka önemsediğim bir konuda İskenderun’un nüfusu. Kaç yıldır 250 bini geçemedik. Nüfusumuz 248.355 olarak görünüyor. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İlçemizde görev yapan kamu görevlilerine, üniversiteli gençlerimize ve ilçe dışında nüfusa kayıtlı olan hemşerilerimize sesleniyorum; lütfen nüfus kaydınızı İskenderun’a yaptırın. Bu devletten iller Bankası’ndan ek gelir demek. Daha fazla hizmet demektir. Nüfusumuz 250 bini geçtiği zaman statümüz değişecek ve alacağı katkı payı da 20 milyon artacak.

İskenderun’da önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kısa orta ve uzun vadede yapacağız projeler var. Çünkü yer tahsisleri, kurumlar arası yazışmalar devirler teslimler, projeler yapım işleri bunlar hep bir süreç. Projeler olgunlaştıkça kamuoyuna bilgiler verilecek. Şundan kimsenin şüphesi olmasın. İskenderun’u hak ettiği yere getireceğiz. İskenderun’un gelişmesi kalkınması, sosyal ve kültürel ve spor alanında adından söz edilen bir şehir haline getirmenin gayretini veriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Tosyalı, kendi görev alanlarında olan her türlü hizmet ve aksaklığı en hızlı şekilde gidereceklerini, kendi sorumlulukların da olmayan konularda ise ilgili kurumlarla görüşerek hizmetlerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için aracı olacaklarını vurguladı.

Daha sonra konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramını kutlayarak ilçede devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentte yaşanan trafik sorununa değinen Kaymakam Yönden, bu konuda vatandaşlara da büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. İkinci hatta üçüncü parkların yapıldığına işaret eden Kaymakam Yönden, cezayla bu işin çözülemeyeceğini, bilinçlenmenin şart olduğunu kaydetti ve yayaların da şoförlerin de kurallara uymasının önemine vurgu yaptı.

İskenderun’a yapılması planlanan devlet hastanesinin akıbetini de açıklayan Kaymakam Yönden, fizibilite çalışmalarının sürdürdüğünü ancak yapılacak yerin henüz netleşmediği bilgisini paylaştı. Kaymakam Yönden; “İskenderun hepimizin. Telefonlarımız 24 saat açık. Yapıcı eleştiriye muhtacız. Güzel bir birliktelik yakaladığımızı düşünüyorum. güzel sonuçlar alacağımızı diliyorum. Yerinde yapıcı eleştirilen her zaman güzel sonuçlar doğuracaktır” diye konuştu.

Son olarak Kaymakam İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here