CHP’liler Dayanışma Gecesinde Bir Araya Geldi

0
147

Mansuroğlu; “İskenderun Belediyesini Ezici Bir Üstünlükle Alacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı, hafta sonu düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğinde üyeleri buluşturdu.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi ile kadın ve gençlik kolları, İskenderun belediye başkan aday adayları ve partililerin katılım gösterdiği gece samimi bir ortamda gerçekleşti.

Gecede kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, aday adaylarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Gerçekten tarihte görülmemiş bir centilmenlik, olgunluk, demokrat anlayış içerisinde birbirlerini ve bizleri kırmadan, üzmeden tatlı bir yarış içine giren aday adaylılarıma teşekkür ediyorum. Burada olan tüm konuklarım adına, örgütüm adına kendilerine teşekkür ediyorum onlar da hoş geldiler” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili konuşan Mansuroğlu; “Önümüzde bir yerel seçim var, biliyoruz ki genel iktidarın yolu yerel iktidarlardan geçer. Çok değerli aday adaylarımız var, bu adaylarımız içerisinde kim çıkarsa çıksın, önce ben söz veriyorum, kim çıkarsa çıksın sırtıma alacağım 31 Mart gece yarısına kadar sırtımda taşıyacağım. Ve inanıyorum ki tüm aday adaylarımız bu düşüncedeler. 2014’te bir seçim kaybettik, ayrıştık, ayrı düştük ve kaybettik. Yine aynı senaryolar oynanıyor, şundan olmaz, bundan olmaz, şu gelirse olmaz. Bunu söyleyen kim olursa olsun bizden değildir.

Örgüt içerisinde ayrım yapanları, beğenmeyenleri buradan lanetliyorum aramızda onlara yer yok ve bunların tekini bu partide bu örgütte bırakmayana kadar mücadeleye devam edeceğim. Bizi sadece sevgi bir arada tutar. Böyle yazan çizenlere, gece yarısı kovboylarına sakın aldanmayın, sakın kanmayın. Biz safları ne kadar sıkılaştırırsak burada başarılı olma olasılığımız yükselecek. Örgüt başkanı olarak diyorum ki, tek hedefimiz İskenderun Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar bayrağını asmak, bunu yapacağız.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni, İskenderun Belediyesini ve bunun gibi 5-6 ilçeyi de ezici bir üstünlükle alacağız, buna inanıyoruz. Ve biliyoruz ki inanmak başarmanın yarısıdır” şeklinde konuştu.

“Ayrışmadan Omuz Omuza Yol Almalıyız”

Daha sonra söz alan CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de yerel seçimlerin önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “Ne olursa olsun, adayımız kim olursa olsun, hakikaten bir arada durmayı ve bir arada yol almayı, küsmeden, ayrışmadan, yeniden omuz omuza yol almayı bilmemiz gerekiyor. Genel merkezimizin görevlendirdiği çalışma heyeti, kısa bir süre önce buradaydı. Burada çeşitli odalardan, sivil toplum kuruluşlarından, halktan, esnaftan bilgiler topladı. Genel merkezimizin talimatı üzerine özel ve bağımsız çalışma yetkisiyle çalışmalarını yürüttü.

İl başkanı olarak ben ve yönetimim, ilçe örgütlerimiz, kesinlikle partinin öz evlatlarını, emektarlarını, elbette ki kazanma ihtimali güçlü olan doğru isimlerin bulunması noktasında her türlü çalışmayı yapacağız. Titizlikle, itina ile inceleyeceğiz. Bu konuda hiçbir kuşkunuz olmasın.

Ülkede kriz var doğrudur. AKP’nin ekonomik kriz nedeniyle kendiliğinden gideceğini düşünüyorsanız, aldanıyorsunuz. Ekonomik kriz bunları getirdi, ekonomik kriz bunları götürür kolaycılığına kaçarsak hepimiz daha çok rüya görürüz, sabahta kalkar birbirimizi teselli ederiz. Çalışmamız lazım. AKP’nin başkanlık sistemini verin bütün dertler bitecek dediği noktada, biz şu kısa süreçte başkanlık sisteminin hiçbir şeyi halletmediğini gördük. O zaman yerel seçimleri referandum havasına döndüreceğiz. Vatandaşa şunu soracağız; ‘başkanlık sistemi sorununuzu çözdü mü, memnun musunuz, memnun değilseniz AKP’ye oy vermeyin’ diyeceğiz. Bu şekilde davranırsak ben yanıyorum ki milletimiz yapılan hataların farkına varır.

Örgütlere çağrımdır; bütün kadın kollarına, gençlik kollarına, yönetimlere, aday adaylarına il başkanı olarak çağrımdır, bu stratejik önemde bir seçimdir, başkanlık sistemini yeniden oylatıyor gibi oy isteyeceğiz. AKP’nin yaratmaya çalıştığı millilik-gayri millilik oyununu da bozarız, yapmaya çalıştıkları partizanlığı da bozarız, ülkede uç siyasetler üzerine, mezhepler üzerine, ırklar üzerine kurdukları siyaseti de alaşağı, yerle yeksan ederiz” şeklinde iddialı açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından, geceye katılanlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here