36’ncı Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı İSTE’de Yapıldı

0
115

Bu yıl 36’ıncısı yapılan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Toplantısı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katılımıyla İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlendi.

İSTE Merkez Kampus’ta, birinci gün; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) Konferans Salonu’nda ve ikinci gün; Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda olmak üzere, 30 Kasım-01 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılan MDK toplantısına, Türkiye’deki üniversitelerin mühendislik fakülteleri dekanları katıldı. Davetliler arasında, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu ile İstanbul MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin de vardı.

Programın açılışında konuşan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, mühendislik programlarının Endüstri 4.0’e entegrasyonu konusunda bilgiler vererek, Teknoversite vizyonunu tanıttı. Prof. Dr. Türkay Dereli, 36. MDK Toplantısı’nın düzenlenmesinde büyük emeği geçen İSTE MDBF Dekanı Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı’ya teşekkür etti.

İki gün süren toplantıda, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’nin (MÜDEK) programlarının değerlendirmesi ile ilgili tespitleri ile güncel gelişmeler değerlendirildi. Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖKAK tarafından üniversitelerdeki kalite süreçlerinin değerlendirilmesi için hazırlanan yönetim bilişim sistemleri hakkında bilgiler verdi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ‘Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosistemimiz Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Süreçler’ konusunda bir sunum yaptı.

Program kapsamında; ‘Eğitim Öğretim Süreçlerinde İyi Uygulama Örnekleri ve MÜDEK ve ABET Akreditasyon Deneyimleri’ konulu bir panel düzenlendi. Davete konuşmacı olarak katılan bir başka isim de MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin oldu. Prof. Dr. Şahin  ‘Flipped Learning, Flipped Classroom Uygulamaları’ hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Mühendislik fakültelerinin sorunları ile çözüm önerilerinin de konuşulduğu Dekanlar Konseyi toplantılarında güncel konularda görüş alışverişi yapıldı.

Toplantı sonrasında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kampusu’nu gezen konuk dekanlara, İSTE’nin Master Planı hakkında da bilgilendirme yapıldı. Programın son gününde, Hatay’ın tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmak üzere katılımcılar için bir şehir turu düzenlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here