Ahilik Kutlamalarında ‘Ahi Pilavı’ Dağıtıldı

0
147

ahilik haftası5Ahilik Haftası kapsamında, İskenderun Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Büyük Çarşı İş Hanı önünde toplanan esnaflar, mehter takımı eşliğinde Atatürk Anıt alanına kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başlayan törenlerde söz alan Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan; “Ahilik kurumu çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, ahlaklı ticaretin, adaletli yönetimin simgesidir. Ahilik halka dönük bir kurumdur. Ahi kendi ticari çıkarını öncelemeden halka hizmet etmeyi amaçlar” dedi.

ahilik haftası6

İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat ise; “Ahilik kavramı çok önemlidir. Her şeyden önce şerefli olacaksın dürüst olacaksın, hoşgörülü olacaksın. Bu yıl İskenderun’da dördüncüsünü kutladığımız Ahi bayramındaki birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Ahilik kültürünün, Türk kültürünün özünden gelen bir gelenek olduğunu söyleyen Başkan Fırat, Ahilik kültürünün esnafların kardeşliğini ön planda tutmanın yanı sıra geçmişte yaşanmış, günümüzde yaşanan ve gelecekte de yaşatılması gereken gerçek bir yaşam disiplini olduğunu kaydetti.

ahilik haftası7

Şed kuşanma töreni gerçekleştirilen programda en olgun, en genç, örnek kadın, en temiz iş yerine sahip esnaf ve sanatkarlara plaket takdim edildi. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Ahilik Kaftanı giydirilme töreninin ardından mehteran gösterisi eşliğinde halka ahi pilavı, tatlı, dürüm ve çeşitli yiyecekler dağıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here