“28-29 Mayıs’ta Bölge Mitinglerinde Buluşalım!”

0
138

eğitim-sen açıklama2Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal’dan Çağrı

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, laik eğitim, laik yaşam için, iş güvencesi ve geleceğe sahip çıkmak için, baskı, sürgün ve soruşturmaların son bulması için 28-29 Mayıs’ta bölge mitingleri gerçekleştireceklerini duyurdu.

Türkiye’de uzunca bir süredir başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarının, siyasi iktidarın hedefleri doğrultusunda yeniden düzenlendiğini kaydeden Ünsal; “Bir taraftan eğitimin ve toplumsal yaşamın bütün alanları dini kurallara göre biçimlendirilmek istenirken, diğer taraftan iş güvencemiz başta olmak üzere, en temel hak ve kazanımlarımız yok sayılmakta, üyelerimiz baskı, sürgün ve soruşturmalarla sindirilmek istenmektedir” dedi.

Eğitimin dinselleştirilmesinin tehlikeli boyutlarda olduğunu savunan Ünsal; “12 Eylül ürünü zorunlu din dersi dayatmasına ek olarak getirilen zorunlu seçmeli din dersi dayatması, son yıllarda karma eğitimin hedef haline getirilerek, sınıfların cinsiyete göre ayrılması, sıbyan mektebi uygulamaları, okullarda ‘değerler eğitimi’ adı altında ‘tek din, tek mezhep’ propagandası yapılması, ders kitaplarının içeriğinin dinselleştirilmesi, dini vakıf ve cemaatlerin MEB onayı ile okullarda dini propaganda faaliyetleri içine girmesi yapması, kütüphane ve laboratuarların kapatılarak mescide dönüştürülmesi vb. gibi laik-bilimsel eğitim anlayışıyla çelişen uygulamalar hepimizi tedirgin etmektedir” dedi.

İnanç istismarına karşı, laik eğitim ve laik yaşamı savunduklarının altını önemle çizen Ünsal; “Laik olmayan bir eğitim sisteminin demokratik ve bilimsel olması, demokrasiye ve eşitlik mücadelesine hizmet etmesi, bireylerin inançlarını hiçbir baskı altında kalmadan gerçek anlamda özgürce yaşaması mümkün değildir. Gerçek demokrasinin, eşit yurttaşlığın, temel hak ve özgürlüklerin genişlemesinin tek yolu “Laik Eğitim, Laik Yaşam” mücadelesini güçlendirmekten geçmektedir” dedi.

81 ilin katılımıyla, 9 bölgede alanlarda olacaklarını da duyuran Ünsal; “İktidarın kendileri gibi düşünmeyen herkesi hedef haline getirdiği bir dönemde laik eğitim ve laik yaşam mücadelesini yükseltmek, iş güvencemize sahip çıkmak, artan baskılara, soruşturma, sürgün ve cezalandırma girişimlerine boyun eğmeyeceğimizi göstermek için, KESK öncülüğünde 28-29 Mayıs’ta bölge mitingleri yapılacaktır. 81 ilin katılımıyla 9 merkezde yapılacaktır.

Ülkenin ve eğitimin geleceğinden endişe duyan, kötü gidişe dur demek isteyen tüm toplum kesimlerini 28-29 Mayıs tarihlerinde Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Samsun, Trabzon, Van, Diyarbakır’da yapılacak olan bölge mitinglerine talepleriyle katılmaya davet ediyoruz! Biz İskenderun’daki Emek ve Demokrasi güçleri ile birlikte Adana’daki Bölge Mitingine katılacağız” dedi ve 28-29 Mayıs bölge mitingleri taleplerini sıraladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here