Kaymakam Özyiğit; “Çocuklarımıza Sahip Çıkmak, Geleceğimize Sahip Çıkmaktır”

0
74

kaymakam özyiğit (5)İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve mutluluğunun yaşandığına vurgu yapan Kaymakam Özyiğit; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesinin en üstün güç olduğunu kabul ve ilan ederek göstermiş, ayrıca bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını sağlayarak, bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” dedi.

Çocukların, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz müstesna bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here