5 Yıldızlı Rhossos Otel’in Temeli Atıldı!

0
1047

rhossos otel3İskenderun-Arsuz yolu üzerinde Karahüseyinli Mevkiinde yapılacak olan İskenderun’un ve tüm Arsuz Bölgesi’nin çehresini değiştirecek 5 yıldızlı Rhossos Rotana Otel’in temeli Cumartesi günü törenle atıldı. Törene Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, M.Ali Ediboğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme ve kalabalık bir protokol heyeti katıldı.

Temel atma töreninde konuşan INCO Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdo Karadağ, turizm yatırımı için Hatay’ı seçmelerinin birçok nedeni olduğuna işaret etti. Yatırımın ilimize hayırlı olmasını dileyen Karadağ; “Önemli stratejik konumu, zengin coğrafi çeşitliliği, Akdeniz üzerindeki uygun ticari ve turistik limanlara sahip olması, yılın büyük çoğunluğunda turizme uygun ılıman Akdeniz ikliminin hakim olması, inanç turizmi merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla Hatay, Türkiye ve Ortadoğu’da turizm için yüksek bir potansiyele sahip olmasına olan inancımız nedeniyle yatırımı bu bölgeye yapmaya karar verdik, hayırlı olsun” dedi.

rhossos otel4

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, dünyada 1 milyar insanın gezdiğini hazırlatarak, turistik tesis ve yatak kapasitesinin artması için yatırımların sürmesi gerektiğini belirtti. 2020 yılında turist olarak dünyayı gezecek kişi sayısının 1,5 milyar olmasının beklendiğini hatırlatan Vali Lekesiz; “Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında Hatay’ın istenilen konuma gelememesi bir stratejik planla ele alındı. Denizi, yaylaları, kültürü, inanç şekilleriyle birçok turizm türünü yaşatan Hatay’ın istenilen konuma gelmesi için çalışmalar sürecek. Hatay’ımızın turizm pastasından payını arttırmak için eylem planı hazırladık ve hayata geçirmeye başladık” dedi.

rhossos otel5

Konuşmaların ardından turizm açısından gelişmekte olan Arsuz’un ilk beş yıldızlı otelinin temeli törenle atıldı. Temel atma seremonisinin ardından bir de kokteyl düzenlendi.

INCO Group of Companies yatırımı olan Rhossos Rotana Otel, 100 apart daire, 254 oda’dan oluşacak. Otelde, 380 kişilik restoran, 380 kişilik açık yemek alanı, 2 adet alakart restoran, 100 kişilik kokteyl, 600 kişilik balo salonu, 2 adet çok amaçlı salon, 200 kişilik diskotek, 50 kişilik okuma mahalli, 6 adet toplantı salonu, 170 metre kum plaj, 200 kişilik lobi bar, 200 kişilik açık yüzme havuzu, 50 kişilik aletli jimnastik salonu, 20 kişilik Aerobik salonu, 2 sauna, 6 masaj odası, 2 Türk hamamı, 2 buhar odası, 2 bilardo salonu, bay-bayan kuaförü ve açık-kapalı otopark da olacak. Otelde su sporları ve plaj voleybolu da yapılabilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here