19 Mayıs Törenlerle Kutlandı

0
258

İskenderun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel; “19 Mayıs 1919, Bu Milletin Adeta Yeniden Doğduğu Kutlu Bir Gündür”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi kendimizde de törenlerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basışının 98. yıldönümü, Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle kutlandı.

Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen törene CHP Parti Meclis Üyesi Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, İskenderun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Belediye Başkan Vekili Erdal Bönceoğlu, bazı belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, sivil toplum örgütleri temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

İskenderun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin Ata’nın manevi huzuruna sunulduğu törende, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İskenderun İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel; “19 Mayıs 1919, bu milletin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür. İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan milli mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

Biliyoruz ki, siz gençler Türk Milleti’nin geleceği yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerin de ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü düstur edinerek çok çalışıp ileride şahsınıza verilecek görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla en ufak şüphemiz yoktur. Bu vatan sizindir. Size emanettir. Bu bilinç ile yaşamalı ve çok çalışmalısınız” diyerek gençlere önemli mesajlar verdi. Törende daha sonra bir öğrenci tarafından ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ okundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here