19 Mayıs Kutlamaları Coşkuyla Gerçekleşti

0
52

Dinçer; “Gençlerimiz, Atatürk’ün Eserlerinin Temel Taşlarıdır”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılı dönümü tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de törenle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İskenderun Sakarya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kutlama programı, aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ufuk Dinçer tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapılması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bir öğrenci tarafından okunması, gençlik haftası dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve çeşitli sportif etkinliklerin sunulmasıyla da devam etti.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasının ardından söz alan Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ufuk Dinçer; “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayınız ki sizler; Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yelken su sporları, basketbol, voleybol, bocce, kort tenisi, masa tenisi müsabakalarında dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Spor salonunda düzenlenen törenlerde halk oyunları, kickbock, karate, judo, okçuluk gösterileri büyük alkış aldı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ok atarak hedefi vurdu. Milli Mücadelenin 103. yıldönümünün sevinç ve coşkusunu yaşarken; varlıklarıyla dünyamıza anlam katan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz tarafından sergilenen sportif gösteriler, ülkemizin genç nesilden duyduğumuz onur ve mutluluğun pekişmesine vesile oldu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here