“15 Temmuz’un Kadın Kahramanları” Konferansına Yoğun İlgi

0
321

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından ‘15 Temmuz’un Kadın Kahramanları’ konulu konferans, geçtiğimiz haftasonu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansa, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsız Kaymakamı Musa Sarı, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Rektörü Türkay Dereli, Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, ilçe belediye başkanları, Ak Parti ilçe başkan ve yönetimi, KADEM yöneticileri, kurum müdürleri, bazı stk temsilcilerinin yanı sıra Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yapılan saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı Gülşah Güler’in ailesi de katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadem Hatay il Temsilci yardımcısı, Hukuk Komisyon Başkanı Av. Hatice Bilgiç Bakır, 15 Temmuz ruhuna vurgu yaparak; “Her defasında kadınıyla, erkeğiyle bu vatan için seve seve mücadele ettik, canımızı feda ettik. Çünkü kimseye verecek bir karış dahi toprağımız yoktur! 15 Temmuz hain darbe girişimi günü Cumhurbaşkanımızın sokaklara inin çağrısıyla, bu millet gözünü kırpmadan, ellerinde Kur’an larla , Türk bayraklarıyla sokaklara indiler! Kahraman kadınlarımız, vatan, millet, bayrak sevgisi ile peki kimlere karşı hayatlarını hiçe sayarak bedenlerini siper ettiler.

Kahraman kadınlarımız cesur mücadeleleriyle Nene Hatun’u, Şerife Bacı’yı, Kara Fatma’yı aratmadılar. O kara gecenin sonunda, yiğitçe mücadele eden kadınlarımızın 10’u, kurşunlara karşı göğüslerini siper ederek şehit oldular. Binlerce gazimiz oldu. Şehit kadınlarımızın birçoğu aynı zamanda anneydi, burada adlarını anarak konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yönelik saldırıda polislerimizden Zeynep Sağır, Sevda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit ve Gülşah Güler; 15 temmuz Şehitler köprüsünde Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt, Esenlerde; Türkan Türkmen Tekin, Genel Kurmay Başkanlığı önünde de, Yıldız Gürsor şehit olarak Nene hatundan devraldıkları sancağı yere düşürmediler. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, konferansta yaptığı konuşmada 2 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişimini hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğunu söyledi. Askerin içerisinde asker kıyafeti giymiş bazı hainlerin darbe girişimde bulunduğunu belirten Kaymakam Soytürk; “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, parti genel başkanlarımızın dirayeti, o günkü medyadaki bütün herkesin katkıları ve destekleriyle, askeriyenin içerisindeki sağlam askerimizle, polislerimizle, halkımızla ama aslında Cenab-ı Allah’ın yardımıyla bu hain darbe girişimi püskürtülmüştür” diye konuştu.

Şehit Gülşah Güler’in annesi etkinlikteki sinevizyon gösteriminde kadın şehitler arasında kızının ismi anılınca gözyaşlarına hakim olamadı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here