15 Temmuz Bugün Etkinliklerle Kutlanacak

0
87

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, bugün tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de coşkuyla kutlanacak.

Bugün Saat: 19.30’da Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş güzergâhı; Anıt Alanı önünden çıkış yapılarak, Çok Katlı Otopark önünden Ulucami Caddesine geçilecek ve Ulucami Caddesi üzerinden Anıt Alanı’na dönüş yapılacak şekilde belirlendi. Yürüyüş sonunda Anıt Alanında saat 20.00’dan itibaren Demokrasi Nöbeti tutulacak. 15 Temmuz gününü 16 Temmuz gününe bağlayan gece yarısı saat 00.13’de tüm camilerde sala okunarak Demokrasi Nöbetlerine başlanacak, Cumhurbaşkanının belirlediği süre boyunca nöbetlere devam edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak büyük LED televizyonundan verilecek.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı gençliğin demokrasi inancının yaşatılmasını pekiştirecek konferans da düzenlenecek.

İskenderun Belediyesince ayrıca, darbe gecesini anlatan görsel sunumlar hazırlanarak, büyük ekranlar ile billboardlarda resim ve posterlerle süsleme yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlenecek, İskenderun Orman İşletme Şefliğince de, 15 Temmuz Şehitleri Anma Ormanları oluşturmak üzere çalışma yapılacak.

15 Temmuz Sergisi Açıldı

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama etkinlikleri kapsamında ayrıca dün 15 Temmuz direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen 65 kare fotoğrafın yer aldığı resim sergisi açıldı.

İskenderun Belediyesi’nin işbirliği ile açılan sergiye İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İHA Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Serginin açılış kurdelesini Başkan Dingil ve Bölge Müdürü Kulak birlikte kesti.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 15 Temmuz destanını unutmamak ve unutturmamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek; “İhlas Haber Ajansı’nın o gece yaşananları vatandaşlara aktardığı fotoğrafların sergisi için katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Allah bir daha bizlere böyle günler göstermesin. Ama bunları da unutmamamız lazım. Her an tetikte durmamız lazım. Ülkemizin bekası için, bayrağımızın dalgalanması için yeni nesile çocuklarımıza bunları hatırlatmamız gerekiyor. Bu sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sergimiz burada ve akşamları ise anıt alanında olacak. Vatandaşlarımızı bu sergiyi görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

İHA Bölge Müdürü Adnan Kulak, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve sergiye katılanlara, o gece yaşananlar ve sergideki fotoğraflar ile ilgili bilgiler verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here