Spor Yapanlar Huzurlu Olurlar (1)

0
7

Değerli okurlarım, günümüzde hemen-hemen bütün insanlar sağlıklı olmanın yanında, sportif yani gösterişli bir vücuda sahip olmak isterler. Çocukluğumuzda nedense böyle değildi. Göbekli erkeklere ‘OLGUN ERKEK’ denirdi. Kilolu kızların da kısmetleri çabuk açılırdı. Son çeyrek asırda, bu saydıklarım, kilo sayesinde kazanılan iltifatların hepsi tarih oldu maziye karıştı. Kilolu erkekler olgun değil, hamallık yaptıklarının farkında olgun dolgun kızlar da evde kalmalarına üzülmeyip, rıza gösteriyorlar.

Sportif vücuda sahip olanlar yani bilfiil sporla işgal edenler yani Atletizm elemanları ve de maraton koşanlar ve de futbolcular… Doğrusunu söylememiz gerekirse, atletizmin müdavimi olup ya da futbolu meslek haline getiren sporcularda, gösterişsiz, çarpık-çurpuk bir fizik söz konusu değil, olamaz da! Onlar, en mütenasip ve en güçlü fiziğe sahip olmak zorundalar.

Bu makalemde sunacağım öneriler; öncelikle narin ve çekici bir vücuda sahip isteyen bayanlara, gösterişli ve erkeksi bir vücuda sahip olmak isteyen erkeklere… Peki, sporu meslek haline getirenlere bir şey yok mu demeyin. Çünkü onların, antrenman şekillerini çok iyi biliyorum. Yaptıkları antrenmanın ağır işçilikle farkı yoktur. Zaten, başarılı olmaları için de yaptıkları antrenmanın hakkını vermeleri ve uygun kiloda bulunmaları şarttır.

Sadece, amatör sporcularımızın, daha fazla amatör futbolcuların, gıda rejimleri ve sakatlık konularıyla ilgili bazı güncel, biraz da bizim dönemimizden kalma tedavi şekillerini sunacağım. Gerçi bizim zamanımızda pek fazla bir şey yoktu. Tekme yediğimiz yerler kanamadıysa oksijen, kanamışsa tentürdiyot sürerlerdi. Ancak, yarım asır öncesinin sakatlıklarında değişiklik belki yoktu ama karakteristik özellikleri çok farklıydı. Onu da sizlere sunacağım.

Şimdilik spor yapmak suretiyle düzgün bir vücuda sahip olmak isteyenlere doğrudan önerilerim olacak. Makalemin akışını içinde maddeler halinde sizlere sunacağım ama daha önce bayanlardan başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi kadınlar kilo konusunda daha hassaslar, biz de bu hassasiyetlerine saygılı olduğumuzda yardımcı olabilmek için elimizden geleni yapacağız.

Sıcak yaz aylarını Arsuz Yolu üzerindeki Kardelen Sitesi’nde değerlendirdiğimi arada bir söylüyorum, hatırlayacaksınız. Çevremdeki komşularım bizden gençler ama genel olarak olgun ve dolgunlar. Her görüşmemiz de konu kilo… “-Öcal Bey, aç kalmadan nasıl kilo verebilirsiniz?” sorularına karşılık ben de, onlara aynen şunları söylüyorum; “-Bayanlar, gazetemizin (İskenderun Gazetesi) Cumartesi sayısını sitemizin panosuna asıyorum. Okuyun ve bu konuda bilgilenin” diyorum.

Aslına bakarsanız, bunları söylememe gerek yok. Çünkü Kardelen sakinlerinin hemen hepsi okurum, bundan şüphem yoktur.

Yarın, özellikle bayanlara bazı uyarılımız olacak.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here