1 Mayıs İşçi Bayramı Yarın Kutlanacak

0
417

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yarın tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Türk İş Genel Merkezinin 1 Mayıs’ı Hatay’da kutlama kararı almasının ardından Hatay merkezde gerçekleşecek etkinliklerin yanı sıra İskenderun’da da küçük çaplı yürüyüş ve etkinlikler düzenlenecek.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle atanmış ve seçilmişler de birer mesaj yayınladılar. 1 Mayıs bayram havasında kutlanmasını temenni eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk mesajında; “İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları çerçevesinde idrak etmenin mutluluğunu gönülden yaşıyoruz. Emekleri ve alın terleriyle, ülkemizin ilerlemesinde ve refah düzeyinin yükselmesinde önemli pay sahibi olan işçi ve emekçilerimizin, haklarını ararken gösterecekleri demokratik ve barışçı tavır, demokrasimizin gelişmesi bakımından da büyük önem taşıdığı aşikârdır.

Çalışanlarımızın sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standardına ulaşmaları, emeklerinin tam karşılığını almaları, devletimizin önem ve öncelik verdiği konular arasında yer almaktadır. Güçlü ve söz sahibi bir ülke olma doğrultusunda hızla ilerleyen ülkemizin temelinde çalışan, alın teri ve emekleriyle bu yolda gayret gösteren tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü içten dileklerimle kutluyor, bu anlamlı günün barış ve kardeşliğin egemen olduğu, provokasyonlardan uzak, bir bayram havasında kutlanması temennisiyle, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyor, sağlık, huzur ve barış dolu günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Emeğe Gereken Değeri Vermek Sosyal Bir Sorumluluktur

TBMM idare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak; “Bilindiği üzere 2008 yılı itibarıyla Devletimiz tarafından insanların hak ve emeğine saygının bir göstergesi olarak ilan edilen “1 Mayıs Emek ve Dayanıma Günü”,  Nisan 2009 yılında TBMM’de kabul edilen yasa ile resmi tatil olarak belirlenmiştir. İşçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkeler ekonomik ve sosyal alanlarda ilerleme kaydetmiş ve önemli başarılar elde etmiştir. Bu nedenle emeğe gereken değeri vermek ve korumak sosyal bir sorumluluktur. 1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını dileyerek, başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimizin, Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” dedi.

“Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise mesajında emeğin, hayatımızdaki en onurlu değerlerin başında geldiğini vurgulayarak; “Toplumun her kesiminde üreten, geliştiren ve hizmet sunan tüm çalışanların emeklerine verilen değerin ve saygının bir ifadesi olan 1 Mayıs günü ülkemizde  “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır. Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine, çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına olanak sağlamıştır.

Devletimizin, çalışanlarımız, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar, ülkemizin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu günde, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük payı olan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Gününü” en içten duygularımla kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here