“Zorlukları, Çocuklarımıza Sahip Çıkarak Aşabiliriz”

0
134

cami açılışı1Hatay Valisi Ercan Topaca Cami Açılışında Konuştu; “Zorlukları, Çocuklarımıza Sahip Çıkarak Aşabiliriz

İlimiz Defne İlçesi Armutlu Mahallesinde bulunan ve restorasyonuna 10 ay önce başlanan 1960 yapımı Armutlu Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cami açılışına, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcıları Bilal Ölmez ve Bilal Bozdemir, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, din görevlileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda mahalleli katıldı.

 Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından, Hatay Valiliği ve Hayırsever İşadamı Yakup Bozatlı işbirliği ile yapılan 200 kişilik caminin açılışında konuşan Bozatlı, bugüne kadar büyükleri tarafından kendilerine, amel defterini hep açık bırakan işler yapmalarını telkin edildiğini ifade ederek; “Ben de bugün sadaka-i cariye hükmünde olduğuna inandığım bir hayrın içinde bulunmaktan son derece memnunum.  İnanıyorum ki bu cami ve minaresindeki ezan sesi var oldukça bizlerin ve bu işe ve önayak olan siz değerli Valimin, bu işte emeği geçen kardeşlerimin de amel defteri hep açık olacak oraya hayırlar yazılmaya devam edecektir. Camiler, fabrikalar ve eğitim kurumları milletleri ayakta tutan kurumlardır. Memleketleri, ticaret ve sanayi maddi anlamda kalkındırırken, camiler ve dini müesseseler de manevi açıdan kalkındırır” diyerek camilerin insanlık için öneminden bahsetti.

cami açılışı2

İbadet yerlerinin, nefsin törpülendiği, kalplerin yumuşadığı, şeytanın ve dünyevi meselelerin aradan çıkarılarak insanların Rableriyle kalp kalbe buluştuğu önemli mekanlar olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise ilimizde üç semavi dinin de ayrı ayrı ibadet yerleri olduğu ve herkesin kendi dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebildiği müstesna bir şehirde yaşadıklarını vurguladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Hatay Valisi Ercan Topaca, restore ederek açılışını yapacağımız caminin irşada, güzelliklere ve hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Camiler, insanların bir araya geldiği, imanı ihlası öğrendiği yerlerdir. Sizler gelip bize sorunlarınızı, eksikliklerinizi ilettiğiniz takdirde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz. Nitekim bu caminin restorasyonu da böyle oldu. Mahalleli olarak sizler bize gelerek bunu ilettiniz. Bu da mahalle kültürünün yok olmadığına işarettir. Aranızdaki birlik, beraberliğe işarettir. Camilerinize, okullarınıza, zorda olan komşularınıza sahip çıktığınız sürece birlik ve beraberliğimiz daim olacaktır” dedi.

cami açılışı3

Ülke ve dünya olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi ifade eden Vali Topaca, bu durumlarda bize düşen görevin samimi bir şekilde millet olarak daha fazla kenetlenmemiz ve birbirimizi anlamamız gerektiğinin vurgulayarak; “Ülkemizin yaşadığı bu zorlukları, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkarak aşabiliriz. Bu camiye de çocuklarımızı göndererek onların kardeşliği, hoşgörüyü, İslam’ın güzelliğini, yardımlaşmayı öğrenmelerine ön ayak olmamız gereklidir. Nitekim çocuklarına ve gençlerine sahip çıkamayan milletlerin geleceği de çok parlak olamaz. İnşallah bu güzel ve mübarek Cuma gününde bu güzel caminin kıyamete kadar ayakta kalmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan dualar eşliğinde gerçekleştirilen cami açılışı sonrasında, protokol üyeleri ve davetliler cuma namazını yeni camide hep birlikte kıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here