Zamlar Sadece Vatandaşı Değil, Esnafı da Sıkıntıya Sokuyor

0
49

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, tekel ürünlerine gelen zamların sadece vatandaşları değil esnafları da sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Esnafın tekel ürünlerini her alışlarında farklı fiyatlardan aldığını ifade eden Çöloğlu; “Tekel ürünlerine zam gelmesi sadece vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmuyor, bizim esnaflarımızı da sıkıntıya sokuyor. Çünkü bunlarla ilgili esnaflarımızın sermayeleri gidiyor. Sigara şirketleri bu zam geleceği zamanlarda sınırlamalara falan gidince bizim esnaflarımızda ellerinde kalan ürünleri sattıktan sonra tekrardan üzerine para koyup ürünleri stantlarına koymak zorunda kalıyorlar. Bu da vatandaşlarımız olduğu kadar esnaflarımızı da sıkıntıya sokuyor” dedi.

Zincir marketlerin de küçük esnafı daha da küçülttüğünü belirten Çöloğlu; “Temel gıda ürünlerinde bakıyorsunuz, esnafımız ne satıyor. Son zamanlarda bu zincir marketlerden dolayı esnafımız her geçen gün küçülüyor, azalıyor. Sattığı şeyler belli şeyler. Tekel maddesi satıyor, ekmek, yumurta satıyor, belki çay, şeker satıyor.

Temel gıda ürünlerine de bu kadar zam geldiği zaman esnaflarımız da yeterince sermayeleri yoksa bununla ilgili ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Sadece bu zamların dışında elektrik faturalarının yüksek gelmesi, Bağ-Kur’ların yüksek olması sıkıntı yaşatıyor. Maalesef esnaflar da güven ortamının bir an önce gelmesini istiyor. Güven ortamının oluşmaması, bu karamsarlık, esnafı da tedirgin ediyor, bizleri de tedirgin ediyor vatandaşlarımızı ettiği gibi.

Emeklilerimize, asgari ücretlilerimize zamlar yapıldı. Bunlardan emeklerimiz, asgari ücretlilerimiz ne kadar memnun kaldı bilmiyoruz ama eğer onlar memnun olursa mutlaka bizlere yansıması olacaktır ama enflasyonla kıyaslandığında bunların yeterli olmadığı görülüyor” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here