Yükseliş Koleji & Nuri Üysen…

0
386

Geçtiğimiz gün; İskenderun Yelken kulübünde Yükseliş Kolejinin mezuniyet gecesine davetliydim. Kolej statüsünde bir geceye gitmem ve orada gördüklerim çok önemliydi. Öğrencilerin başlarında kep, ellerinde ay yıldızlı bayrağımızla birlikte sergiledikleri disiplinli çalışmalar… Gerçekten görülmeye değerdi…

Tabi burada işini bilen öğretmenlerin seçimlerinde gösterilen titizlikler önemli. Dostluk ve arkadaşlık çizelgelerinin çok kısa sürede oluşması ve meyvelerini vermesi takdir edilecek durum. Okul aile birliği dört dörtlük derslerine çalışmış… Öğrencilerin giyim ve kuşamları kolej disiplinine yansımış. İlk öğretim öğrencilerinin sunmuş olduğu resital öğrenci velilerini de kendinden geçirdi.

Yalnız öğrenci velileri mi? Geceye davetli protokol ve misafirler de bu gecenin keyfi ile bir oldu. Bir ara elektrik kesintisi gecenin akışına damga vursa da içtenlik kavuşması arasında kaynadı gitti. Gecenin muhteşemliği aslında Nuri Üysen’in eğitimci yaşamından kaynaklandığı sinyalleriyle gizliydi. Yıllar evvel bu gibi organizeleri tek başına yapan değerli eğitimci, yıllar sonra kendi okulunun memleketteki başarısında onun hırslı çabaları geceye damgayı vurdu.

İskenderun Kaymakamı Sn. Hacı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Sn. Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Sn. Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Sn. Adnan Vurucu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyesi Fatih Tosyalı ve çok sayıda iş adamı ve bürokratlar bu gecedeydi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Emirhan, Bahar Türkkan hanım ve sesiyle dünyada tanınan genç tenor Ersin Faikzade gerçekten büyük bir resitale imza attılar. Hatta bir ara Nuri Üysen’in yanına giderek ”Bak Başkan, Bahar hanımın söylediği şarkılar tam da gençlik şarkıları… Sözleri sana doğru rüzgar gibi esiyor…” dediğimde, bana mutlulukla gülerek başını salladı.

Ersin Faikzade İtalya ülkesinde verdiği bir konserde”Allah”  diye bağırttığı parçayı yeniden dinletti. İzleyicilere çok duygulu anlar yaşattı. Annesinin vefatı onu çok etkilediği her halinden belliydi. Güzel ve duygu yüklü bu insanı yeniden dinlediğimden dolayı mutlu oldum.

Bazı şeyler kolayına başarılmıyor. Zaman geçtikçe verilen eğitim çok değişik boyutlara ulaşıyor. Genç nesilleri yetiştirmek için gerçekten öğretmenlerin yüreği çok geniş olmalı. Bazen başarısız eğitim kurumlarını incelediğimde, sıkıntının en başında; yönetici kadrolarının zayıflığı gözlerime çarpan ilk görüntü. Spor ile uzak kalındığında ise öğrenci içinde biriktirdiği enerjiyi başka yollarda deniyor. En basiti devletin men ettiği işlere meyilli bir nesil ile karşılaşma sıkıntısındayız.

Hamit hocayı burada tebrik etmeden geçemeyeceğim. Yükseliş kolejinin sporda aldığı başarılarda gerçek bir pay sahibi… Nuri Üysen ile düzenlenen gece içerisinde ayaküstü sıklıkla sohbetlerimiz oldu. Yükseliş Koleji ile çok büyük çalışmaları olduğunu söyledi. Hatta Modern Evler mıntıkasında çok özel olacak bu okulun yapılanmasından, gözlerinin içi gülerek bahsetti.

Eğitimci bir kökenin içinden gelen bu duygular… Memleketimiz açısından çok önemli bir yatırım. Bu önemli gecede imtihanı başarıyla geçen tüm eğitimci ve öğrencileri tebrik ediyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here