Yüksel; “Verdik Yetkiyi Gördük İflası”

0
32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamasına 20 Temmuz’un önemine vurgu yaparak başlayan Başkan Yüksel; “Bugün 20 Temmuz! 20 Temmuz’un bizim için tarihi bir değeri var. 20 Temmuz 1974 yılında ‘Ayşe Tatile Çıksın’ diyerek başlayan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıl dönümünü kutluyoruz. Kıbrıs toprağına, Türk toprağına sahip çıktık, Kıbrıs Türklerini özgürlüğüne kavuşturduk, zulümden kurtardık, demokrasiyi Kıbrıs’a inşa ettik.

Kıbrıs Fatihi Karaoğlan’ımızı, Milli Selamet Partisi o dönem genel başkanı Sayın Necmettin Erbakan’ı ve Kıbrıs’ın Mücahit’i Rauf Denktaş’ı saygı, sevgi ve rahmetle selamlıyorum, onları yad ediyorum, şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyorum.

 Yine 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç’ta bir katliam oldu. Eli kanlı IŞİD terör örgütünün yaptığı ve 30’dan fazla insanımızın hayatını kaybettiği Suruç katliamının yıl dönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum, saldırıyı yapanları da bir kere daha lanetliyorum.

Birkaç gün sonra 23 Temmuz, Hatay’ın anavatana katılışının 83. yıldönümünü hep beraber gururla kutlayacağız. ‘Hatay benim şahsi meselemdir’, ‘40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz’ diyen başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda mücadele edenleri de rahmetle selamlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

CHP, Vatana, Millete Hizmet Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmadığı halde bu millete, bu vatana hizmet ettiğini kaydeden Yüksel; “Bir parti düşünün ki iktidar olmadan iktidara gelmeden kurulduğu günden bu yana hem iktidarda hem muhalefette, Türk milletine, Türk vatanına, Türk bayrağına, Türk halkına sahip çıkıyor ve hizmet ediyor. Onun için Cumhuriyet Halk partisi sadece bir parti değil, Cumhuriyet Halk Partisi gururla omuzlarımıza yükselteceğimiz büyük bir değer, büyük bir onurdur, bir parti değil bir destandır. Atatürk’ün bize emanetidir. Kurulduğu günden bu yana bu millete hizmet etmiştir. İktidar değildik ama 1 Mart tezkeresinden tutun mayınlı arazilerin Suriye sınırımızın temizlenmesine kadar büyük hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi asgari ücrete yapılan zam. Gündeme getirdik, sesimizi yükselttik, bu asgari ücretteki insanları açlık sınırına mahkûm edemezsiniz dedik, asgari ücrete zam yapmak zorunda kaldılar. Cumhuriyet Halk Partisi sesini yükseltir, ister, talep eder AKP’de yapmak zorunda kalır.

Asgari ücrete verdiğiniz zam eridi, bitti, tükendi. Yılsonunu bekleyemezsiniz dedik, ne oldu, ek zam daha vermek zorunda kaldı, hizmet böyle olur. Emekliye bayram ikramiyesi dedik, yıllardır emekliye bayram ikramiyesi veriliyor. Yeterli mi? Enflasyon karşısında eridi, bitti, pul oldu ama Cumhuriyet Halk Partisi emeklilerimize bu konuda tarihi bir hizmet yaptı. Taşerona kadro verin dedik, bu köle sistemini reddediyoruz dedik, köle olarak insanları çalıştıramazsınız, kullanamazsınız dedik, taşeronlara kadro gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 3.600 ek gösterge çıkmalı, çıkarmalısınız dedik, çıkarmazsanız biz daha iyisini yaparız dedik, 3.600 ek göstergede bir kısım iyileşme yapmak zorunda kaldılar. Elektrik faturalarında TRT payı kaldırılmalıdır, vatandaşa zulümdür dedik kaldırdılar. Canlarımız okulu bitiren öğrencilerimiz bu kredileri ödeyemez bunun faizini alamazsınız almamalısınız dedik, ne yaptılar öğrencilerimizin ödemesi gereken kredilerdeki faizi kaldırmak zorunda kaldılar.

Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi gündeme getirir, sesini yükseltir, talep eder ve bu millete, bu vatana hizmet eder” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesinin Neresinden Rahatsız Oldunuz?

İstanbul Sözleşmesinden çıkılması ile ilgili de konuşan Yüksel; “Yine başka bir gündem maddesi İstanbul Sözleşmesi! İstanbul Sözleşmesi Türkiye’de imzalandığı için dünyadaki ülkeler Türkiye’de toplanıp imzaladığı için ismi İstanbul Sözleşmesi olmuştur, gurur duymamız gereken bir sözleşmedir ama bir gece bir imzayla kendi attıkları imzayı reddederek İstanbul Sözleşmesinden çıktılar.

İstanbul Sözleşmesi kadına, aileye, çocuğa sahip çıkmaktır, bunun neresinden rahatsız oldunuz. Ama birileri istedi, o tarikatların talimatıyla bir gecede İstanbul Sözleşmesinden çıktılar. Kadınlarımız, ailelerimiz, çocuklarımız hiç merak etmesinler, iktidara geldiğiniz günün sabahı İstanbul Sözleşmesi tekrar yürürlüğe girecektir. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözüdür” diye konuştu.

Ülkemizin kaosun içerisinde, bir bilinmeze sürüklendiğini iddia eden Başkan Yüksel, İzmir’e asbestli gemi yanaşmasına ve Adana’ya başka ülkelerinin çöpünün getirilmesine izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi ve göz göre göre insanlarımızın zehirle karşı karşıya bırakıldığını kaydetti.

Ülkenin yokluğun, açlığın, sefaletin içerisinde olduğunu savunan Yüksel, bu şartlar altında bazı belediyelerin yaptıkları ile gurur duyduklarını ifade ederek; “Bazı belediyelerle gurur duyuyoruz. Bir belediye kreş açıyorsa, yurt yapıyorsa, halk ekmek fabrikası açıyorsa o belediyeyi alkışlamak lazım. Birileri demişti ki öğrencilere burs vermeniz yasak! İstanbul Belediyesi bir kararla tam 75.000 üniversite öğrencisine 4.500 lira yardım yapma kararı aldı, gurur duydum, yapan belediyeleri alkışlıyorum, teşekkür ediyorum, alınlarının çatından öpmek istiyorum.

Bir An Önce Çekin Gidin!

Cari açık var, bütçe açığı var, üretim açığı var, rezerv açığı var, açıkla mücadele ediyoruz, sabır diyorlar. 20 yıldır bu ülkeyi sanki başkaları yönetmiş, birileri yeni geliyormuş, gelecekmiş gibi bir hava içerisindeler ve sabır diyorlar. Milletin sabır taşını çatlattınız, size sabretmiyor artık, haykırıyor, bir an önce çekip gidin diyor. AKP MYK üyesi bile ses verdi, betona yaptığınız yatırımı durdurun artık halka, insana yatırım yapın dedi. Artık vicdanlar ses veriyor onun için bir an önce çekin gidin.

Dün maliye bakanı bir açıklama yaptı, bir itirafta bulundu, 2002 yılında tam bir milyon haneye yardım yapıldı dedi, 2021 yılında tam 4,5 milyona çıktı, bunu gururla söyledi. Yani yardıma muhtaç sayısı milyonlara katlanırken bunu gururla ifade etmeye çalıştı. Kendi ağzıyla Türkiye’nin gerçek yüzünü ispatlamış oldu. Yılbaşından bu yana TL %30 değer kaybetti, dolar euro yükselmeye devam ediyor gerçek beka sorunu bu. Türk parası onurumuz gururumuz Türk lirasının erimesi pul değerine düşmesi işte gerçek beka sorunu bu. Bir ay içerisinde 167 bin, yılın ilk 5 ayında 748.000 ve toplamda da 4 milyona yakın insan kredi borçlusu yasal takibe düşmüş durumda. İşte Türkiye’nin geldiği manzara bu.

Bana verin yetkiyi uçuracağım diyordu, verdik yetkiyi gördük iflası. 4 yılda 480 bin esnaf kepenk kapattı, 248 bin şirket kapandı. 2018’den beri tek adam diktasıyla karşı karşıyayız. Önümüzdeki günlerde seçim ufukta gözükmüştür, önümüzdeki günlerde, aylarda ve yıllarda bundan kurtulacağız. Tek adam rejiminden, tek adam diktasından kurtulacağız, yapmamız gereken, halkı düşünen, milleti, bayrağı düşünen Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmektir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here