Yüksel; “Türkiye CHP İle Yeniden Şahlanacak!”

0
21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, her hafta düzenli olarak yaptığı gündem değerlendirme toplantısında, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı manifesto hakkında konuştu.

Liderlerinin açıkladığı manifestonun ‘Türkiye’nin kurtuluş reçetesi’ olduğunu savunan Yüksel; “Genel başkanımızın ikinci yüzyıla doğru giderken açıkladığı manifestonun, açıkladığı vizyonun altını çizmek istiyorum; ‘Türkiye’nin Kurtuluş Reçetesi!’ Türkiye’nin tekrar şahlanıp, tekrar zirveye çıktığının belgesidir. Türkiye’ye demokrasi gelecek, Türkiye’ye eşitlik gelecek, Türkiye tekrar üretecek, ürettikçe büyüyecek, gelişecek, işsizliğe son verecek, Türkiye’yi yeniden dünyanın lider ülkelerinden bir tanesi yapacak bir vizyon belgesi. Sayın genel başkanımız bunu açıkladı, bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu Türkiye’nin çıkış yolu. Bunu toplum ve halk benimsedi ve bu vizyona, açıklanan bu maddelere yürekten inandı. Türkiye’deki bazılarının kimyasını bozdu, rahatsız oldular, rahatsız oldukları için de her türlü çirkin sözü söylemeye cüret eder hale geldiler ama ne yaparlarsa yapsınlar bu vizyon Türkiye’nin kurtuluşu, ayağa kalkışı, tekrar dirilişidir. Bunun lideri de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tekrar başlıyoruz, tekrar dünyaya meydan okuyoruz. Dünyaya diyoruz ki; ‘Türkiye geliyor!’ Türkiye tekrar dirilecek, ayağa kalkacaktır.

Halk gelecek tek adam gidecek, halk gelecek israf, haram gidecek, bu çarpık düzen bitecek, bu firavun zihniyeti gidecek” şeklinde konuştu.

“Kötü Gidişe Dur Demeye Hazırız”

Ülke ekonomisinin olmadığı kadar kötü durumda olduğunu da ifade eden Yüksel; “Açıklanan vizyon belgesinde genel başkanımız ekonominin nasıl şahlanacağını, bütün altyapısını ve kadroları hepsini ortaya koydu. Hazırız! Türkiye’de ekonomiyi tekrar şahlandırmaya, kötü gidişe dur demeye hazırız” dedi.

“Kimseyi Kandırmaya Gücünüz Yetmeyecek”

Tek adam rejiminin ülkeye yaşattıklarını da rakamlarla açıklayan Yüksel; “Bunlar iktidara gelirken 3Y demişlerdi; Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar… Bu 3Y’yi biz düzeltmeye geliyoruz demişlerdi. Türkiye’de yolsuzluk tavan yaptı, yoksulluk tavan yaptı, yasaklar tavan yaptı. Bırakın düzeltmeyi bunlarla çağın daha gerisine gittik. 3Y ile kalmadı üzerine 2Y daha eklendi. Onun bir tanesi Yozlaşma, bütün devlet kurumlarında, eğitimde, dış politikada, her şeyde bir yozlaşma yaşıyoruz. Biri de Yüzsüzlük. Hiç yüzleri kızarmıyor. Türkiye’de insanlar çocuğunu okula gönderirken, cebine 10 lira harçlık koyamazken, Türkiye’deki beslenme çantaları boş iken, çocuklar okula aç giderken, Türkiye’de insanlar sobasını dahi yakamazken, doğalgazın vanasını kapatmışken, pişkin pişkin yüzsüzlük yapmaya devam ediyorlar.

Tek adam rejimine geçtik de ne oldu? Ülkemiz, çalışanımız, emekçimiz, işçimiz, memurumuz kaybetti. Kazanan kim, Türkiye’nin iliğini sömüren bir avuç zümre… TÜİK’in rakamlarıyla söylüyorum, 2018’de enflasyon %15’miş, 2022’de enflasyon %85, gıda enflasyonu sadece %18’miş şimdi %102; dolar kuru 4.8’miş şimdi 18.6, asgari ücretin dolar karşılığı 2018’de 33.7 dolarmış şimdi 29 dolar. İşsiz sayısı 2018’de 5,5 milyonmuş şimdi 10 milyona dayandı. Ne diyor ülkeyi yöneten ‘Türkiye şahlanacak’ diyor, yüzsüzlüğün bu kadarına da pes! Şahlanan enflasyon, şahlanan hayat pahalılığı, şahlanan mutfaktaki yangın. Onun için hiç kimseyi kandırmaya gücünüz yetmeyecek” diye konuştu.

“Çocuğunuzu Tarikatlara Emanet Etmeyin”

Geçtiğimiz hafta yaşanan 6 yaşındaki kız çocuğunun 29 yaşındaki bir adamla evlendirilmesi olayına da değinen Yüksel; “Yüreklerimiz parçalandı, uykularımız kaçtı. Daha 6 yaşında, daha bir bebe, hiç utanmadan, sıkılmadan 29 yaşındaki adamla nikah kıyılıyor, evlendiriliyor. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir. Bunu yapanları lanetle kınıyorum. Bunun hesabını sormayanlar, bu konuda ses çıkarmayanlar da bu suça ortaktır. Yüreklerimiz hala kan ağlıyor, kalbimiz titriyor. Tüm anne babalara sesleniyorum; hiçbir yurda, hiçbir tarikata çocuğunuzu emanet etmeyin, en iyi yetiştirilecek yer aile ortamıdır, kendi evidir” diye konuştu.

Yüksel sözlerini şöyle tamamladı; “Ne yaparsanız yapın gideceksiniz. Türkiye yeniden demokrasiyle taşlanacak, demokrasinin tüm kuralları uygulanacak, laik bir hukuk devleti olacak. Türkiye üretecek, Türkiye zenginleşecek, Türkiye’de eşitlik, adalet olacak, Türkiye’de insanca yaşam olacak. Bunun adresi de Cumhuriyet Halk Partisidir.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here