Yüksel; “Gelmekte Olan Gelecektir”

0
17

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Gelmekte Olan Gelecektir”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık gündem değerlendirme toplantısında ilk olarak geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini değerlendirdi.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da coşkuyla karşılandığını kaydeden Yüksel; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’da rüzgar gibi esmiştir, bir kasırgaya dönüşmüştür. Hatay’da ve Türkiye’de bir iz bırakmıştır, bizlere moral aşılamıştır, bizlere yol göstermiştir, bizlerin heyecanına heyecan katmıştır. Genel başkanımızın Hatay gezisi çok önemliydi. Olanca gücümüzle genel başkanımızın verdiği görevleri ve ödevleri yapmaya gayret ediyoruz ve yapıyoruz. 450 kilometre yol yürüyen, ajandasında, beyninde ve yüreğinde ‘Hak-Hukuk-Adalet’ olan ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği Türkiye özlemi olan ve tüm insanları, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı herkesi kucaklayan, sarıp sarmalayan ve herkese barış ve güler yüzü teminat olarak gösteren ve bunu sağlayacağım diyen genel başkanımız var. Sayın Genel Başkanımız Türkiye için bir şanstır, bir ufuktur. Türkiye’nin iç barışı için büyük bir devlet adamdır. Türkiye’deki insanların kucaklaşması için genel başkanımız bir şanstır. Türk halkı da bunun farkındadır. Türkiye’deki tüm seçmenler, tüm halkımız ben inanıyorum ki bu şansı iyi kullanacaktır. Ve gelmekte olan gelecektir” şeklinde konuştu.

Partilerine yönelik yapılan sözlü saldırılara da değinen Başkan Yüksel; “Örgüt demek, insanların, grupların veya kurumların bir araya gelerek ortak ideal peşinde koşmasıdır, Türkçe bir kelimedir. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü cefakar ve vefakardır. Emektarlardır, alın teri dökenlerdir, bayrak asandır, sandığı bekleyendir, seçmenin ayağına gidendir, köy, kasaba, kent, dağ, ova gezen örgüttür. Hiçbir karşılık beklemeden, yıllardan bu yana, bir kenara itildiği halde, dimdik ‘Ben Cumhuriyet Halk partiliyim, ben cumhuriyetçiyim, ben laikim’ diyendir. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü, yine sandığı bekleyecek, yine sandıklarda nöbet tutacak, yine bayrak asacak, yine seçmene, halka sahip çıkacak bir örgüttür! Onun için buradan sesleniyorum; Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü, emek verenleri, alın teri dökenleri yok sayıp, bir kenara iteleyenleri uyarıyorum; Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü yok sayan, yok olup gidecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin ekonomik durumunu da resmi rakamlarla değerlendiren Yüksel; “Enflasyon, resmi TÜİK rakamlarına göre 19,25 ama pazarda, çarşıda, sokakta, evde, mutfakta en az %30! Dolar kurunda 10 kuruşluk artışla Türkiye’nin toplam dış borcu 47 milyon dolar artmıştır. Faiz oranını 1 puan düşürdüğü gün Türkiye’nin dış borcu da 47 milyon dolar artmıştır. Kredi takibinde 4 milyona yakın insanımız vardır, icra dosyası sayısı 22 milyondur. Yoksulluk sınırı 9553 lira, açlık sınırı 3 bin lirayı geçmiştir. İşsizlik oranı TÜİK rakamlarına göre % 12 ama gerçek rakamlar en az yüzde yirmi! Doğalgaza, elektriğe, benzine, motorine, gaza, iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. Türkiye’nin fotoğrafı bu! Türkiye’de insanlar açlıkla karşı karşıya kalırken, geleceği belirsizken, mutfaklar yanıyorken, anneler gözyaşı dökerken, saray ne yapıyor bir de ona bakalım. Sayıştay’ın raporlarına göre sarayın enflasyonu % 65 artmış. Hani enflasyon yüzde 19’du? Sarayda bir önceki yıla göre masraflar yüzde 65 artmış. Saray günlük harcaması 8 Milyon TL, eski parayla 8 trilyon. 83 milyon bu sarayı doyuramadı. İşte gerçek ihanet budur! Kur’an-ı Kerim’e göre israf eden, haram yiyen, kul hakkı yiyen gerçek haindir. Türk milleti artık ayağa kalkmalı, bu israf düzenine, bu haram düzenine artık dur demeli. Vatandaşın durumu içler acısı. Yılın ilk 7 ayında kredi ve kredi kartı borçlusu 741.000 kişi takibe düştü, toplamda 3.6 milyon kredi takibine düştü. Emekli 2002 yılında bir emekli maaşıyla 8 tane çeyrek altın alıyordu şimdi aynı emekli 2-3 tane çeyrek altın alamıyor. Türk-iş’in bir iki gün önce açıkladığı son rakamlar Türkiye’nin durumunu ortaya seriyor; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli, yeterli beslenmesi için açlık sınırı 3049 TL oldu. Asgari ücret 2 bin 825 TL. Vatandaş inim inim inliyor. Birileri de sarayda şürekası ile beraber, zengin ettiği 5-6 yandaş müteahhitle gününü gün ediyor, servetinin üstüne servet koyuyor.

Tarihi bir sorumlulukla Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Ayağa kaldırırken Türkiye’de eşitlik olacak, adalet olacak, hak, hukuk olacak. Türkiye’nin zenginliği eşit şekilde dağıtılacak. Bunun sözünü veriyoruz! Gelmekte olan geliyor! Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde gelmekte olan geliyor ve gelecek” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here