Yüksel; “Ayağa Kalk ve Konuş Türkiye’m!”

0
23

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke genelinde yaşanan tüm yolsuzluklara, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı direnmeye, ses yükseltmeye devam edeceklerini vurgularken, tüm ülke insanlarını da ‘ses ver’meye davet etti.

Parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştiren Yüksel, ülkenin durumunun içler acısı olduğunu savunarak; “Konuş, ses ver Türkiye’m! Güzel vatanımız ıssız, sessiz ve kimsesiz, ızdırap içerisinde. Onun için haykırıyorum; ‘Ses Ver Türkiye!’ Korkmayacağız, sinmeyeceğiz, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe itiraz edip ses yükselteceğiz. Çünkü biz milyonlarız, çünkü biz koskoca bir Türk Milletiyiz. Onun için ayağa kalk ve konuş Türkiyem! Bunu yapmazsan geleceğin kaybolur. ‘Bana ne’ diyemezsin, bir kenara çekilemezsin, ses vermek zorundayız” diye konuştu.

Önceki gün Antalya Elmalı’da yaşanan istismar olayıyla ilgili görüşülen dava sonucu, çocukları istismar ettiği öne sürülen anne ve üvey babanın serbest bırakılmalarına sert tepki gösteren Yüksel; “O kararı verenleri lanetliyorum, o kararın altına imza atıp o alçakları serbest bırakanları ‘kendinize gelin’ diye uyarmak istiyorum” dedi.

“Hep Beraber O Tokadı Atacağız”

Yüksel, milyonlarca gencimizin her yıl üniversite sınavlarında ter dökerken, Katarlı gençlere sınavsız üniversite imkanı sunulmasının akıl almaz olduğunu kaydeden Yüksel; “Çocuklarımız zorluklarla üniversite sınavına hazırlanırken, ailelerimiz çocukları için fedakarlık yaparken, üniversite sınavına beş kala bir Katar aşkı başladı. Katarlı gençlere sınavsız üniversitenin yolu açıldı. Bu ‘Sözün Bittiği Yer!’ Gençliğe seslenmek istiyorum; Senin hakkını gasp eden, çalan, senden esirgediğini dışarıdaki gençlere verenden hesap soracaksınız. Hep beraber o tokadı atacağız” diye konuştu.

Sonunuz Geldi

Hafta başında Tüm Emekliler Sendikası’nın İskenderun’daki basın açıklamasına katıldığını aktaran Yüksel; “Şu anda ülkemizde emekliler perişan. Çocuğunun, torununun yüzüne bakamıyor, aç ve sefil. Öyle emekliler var ki asgari ücretin altında maaş alıyor. Bir taraftan ülkenin kaymağını, zenginliklerini sömüreceksiniz bir taraftan yıllarını harcayan emekliği yok sayacaksınız. Senenin ilk 6 ayı doldu emekliler zam bekliyor. Mutfaktaki enflasyon oranı yüzde 17! İşte o kadar zam yapacaksın! Kurban Bayramı emekli ikramiyesi geliyor. Hep beraber tüm emekliler olarak ses yükseltelim. Emekli ikramiyelerine Kurban bayramında en az 1 kurbanlık alacak kadar zam yapılmalı. Gencimize bakmayacaksın, çocuğumuza bakmayacaksın, emekliye bakmayacaksın, emekliyi perişan edeceksin, asgari ücretliden vergi alıp perişan edeceksin, 11 milyona yakın insan işsizlik içerisinde intihar edecek sen hala utanmadan, sıkılmadan ona buna laf yetiştireceksin. Sonunuz geldi!” dedi.

“Servetlerine Servet Katmaktan Başka Düşündükleri Hiçbir Şey Yok”

Gündemde olan ‘Kanal İstanbul’ projesi ile ilgili de konuşan Yüksel, hiçbir bilim insanının, aklıselim hiçbir insanın onay vermediği bir proje olduğunu, İstanbul’u ve Türkiye’yi perişan edeceğini kaydetti. Yüksel; “Helalin adı kaldı gören yok, haram kapışıldı doyan yok. Yiyip yiyip bir türlü doymayanlar gidecek, Türk milletini yürekten sevenler, bu millete, bu vatana aşık olanlar gelecek! Kanal İstanbul’a harcanan para miktarı 50 milyar dolara yakın. Bu parayla Anadolu şahlanırdı. 10 milyondan fazla işsize aynı anda iş imkanı sağlanır, yine bu parayla şu anda kuruyan topraklarımız tekrar yeşerir, Türkiye depremle ilgili her gün uyarılıyor işte bu para deprem için harcanabilir yeni yatırımlar yapılabilir, GAP Projesi hayata geçirilip Anadolu tekrar şahlanır. Bu parayı harcayacak çok şey var. Servetlerine servet katmaktan başka düşündükleri hiçbir şey yok.

Kısa çalışma ödeneği bugün bitiyor, işten çıkarma yasağı kalkıyor. Bu parayı zaten işçilerin biriken fonundan ödüyorsunuz. Çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı devam etmeli çünkü pandeminin sıkıntıları aynen devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yüksel, Gebze’de Ak Parti ilçe Başkanlığının düzenlediği yemekte masalara Türk bayraklarının açılması, üzerine yemek tabaklarının konmasını da sert bir dille eleştirdi ve milliyetçilere seslenerek; “Şanlı bayrağımız masalara serilmiş, üzerlerine tabaklar konmuş, yemek artıkları dökülmüş… Bu manzara sizi hiç mi rahatsız etmedi, neden konuşmuyorsunuz?” dedi.

“Haklarımızı Söke Söke Alacağız

Konuşmaya, yanlışları söylemeye devam edeceklerini ifade eden Yüksel; “Türkiye Cumhuriyeti uyuşturucunun ve kara paranın merkezi haline getirildi. Siyasi destek olmadan hiçbir kara paracı, hiçbir uyuşturucu taciri Türkiye’de cirit atamaz. Aynı FETÖ’de olduğu gibi kol kola yürümüşler ve paylaşmışlar. Kara parayı paylaşmışlar. Servetlerine servet katmışlar. Türk milleti artık ayağa kalkmalı ve ses vermeli. Milletini yürekten seven bir Cumhuriyet Savcısı istiyoruz. Türkiye Anayasası’na bağlı, Türkiye yasalarına bağlı bir savcının ses vermesini, hesap sormasını bekliyoruz. ‘128 milyar dolar nerede’ diye sormaya, haykırmaya da devam edeceğiz.

Gazetecinin boğazına basılıyor, nefesi kesilmek isteniyor. Demokrasinin en büyük 4. gücü haber almaktır. Habersiz bırakmak istiyorlar, nefesini kesmek istiyorlar. Bu zulüm düzeni bitecek, bitmeli. Bu düzen bu şekilde devam etmemeli, ettirmemeliyiz. Bu haramilerden hesap sormalıyız, kaybettiğimiz adaleti, eşitsizliği, Türkiye’ye getirdikleri zulmü fitil fitil burunlarından getirerek hesap sormalıyız. Haklarımızı söke-söke alacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here