Yüksel; “AKP Bir Kez Daha Adaletsiz Olduğunu Göstermiştir”

0
226

Geride bıraktığımız öğretmenler gününün ardından öğretmenlerin sorunlarına yönelik bir açıklamada bulunan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Eğitim ordumuz, adeta yoksullar ordusuna dönüşmüş durumdadır” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkemizde görev yapan öğretmenlerin her gün çile çektiğini savunan Yüksel; “Cumhuriyetin ilk yıllarında bir öğretmen maaşı milletvekili maaşına denk gelirken bugün ise milletvekili maaşının altıda biri kadardır. Ülkemizde öğretmenlerimizin aylık maaşı 1200 dolar iken Almanya’da 3400 dolar Danimarka’da 3000 dolar, İngiltere’de ve İskoçya’da 2500 dolardır. Ekonomik krizde olduğu söylenen Yunanistan’da bile 2200 dolardır” dedi.

Atanamayan öğretmenlerin umutsuzluktan dolayı intihar edecek noktaya getirildiğini de öne süren CHP belen İlçe Başkanı Yüksel, AKP hükümetini öğretmenleri unutmakla suçladı. Yüksel; “Yine öğretmenlerimiz terör kıskacında can güvenliği olmadan ve kaçırılma korkusuyla görev yapmaktadırlar. Her alanda olduğu gibi adaletsiz olan AKP bu konuda da öğretmenleri unutmuş bir kez daha adaletsiz olduğunu göstermiştir. ‘Öğretmenler hem çok para alıyor hem de çok tatil yapıyorlar’ diyen yine onlardır. Sonrada şov amaçlı öğretmenleri özel araçla evlerinden aldırıp Dolmabahçe Sarayındaki ofisinde ağırlayan yine onlardır.

Yapılan araştırmalara göre yaşamlarını zor koşullarda sürdüren öğretmenler, sinemaya, tiyatroya gidemiyor, kitap alamıyor, çocuklarının birçok ihtiyacını karşılayamıyorlar. Bazıları gizlice ek işte çalışmak zorunda kalıyorlar. Zor koşullarda bu kutsal görevi yapan öğretmenlerimiz her şeye rağmen yetiştirdikleri nesle Ulus bilincini, Millet olmanın bilincini ve Vatan ve Bayrak sevgisini öğretmeye devam edeceklerdir. Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini, kazanımlarını anlatmaya ve öğretmeye devam edeceklerdir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here