Yönden; “Milletimizin, Devlete İhtiyaç Duyduğunda Çalacakları İlk Kapı Muhtarlarımızdır”

0
15

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Milletimizin, Devlete İhtiyaç Duyduğunda Çalacakları İlk Kapı Muhtarlarımızdır

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Milletimizin, devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlarımızdır” dedi.

Muhtarların devletin hizmet paydaşları olduğunu kaydeden Kaymakam Yönden; “İstanbul Nüfus Sayımı’nın 19 Ekim 1829″da yapılması ve bu doğrultuda neşredilen Hatt-ı Hümayun’un muhtarlık kurumunun tesisine giden yolu açtığı göz önünde bulundurularak, bu tarihi ve özel günden hareket ile dönemin Başbakanlığı’nın 19.10.2015 tarih ve 11 sayılı genelgesi ile her yıl 19 Ekim günü ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Muhtarlık müessesesi; Asil kültürümüzün ve sosyal yaşamın önemli birer yapı taşlarından olmakla birlikte, yerel demokrasilerin en eski örneğini temsil ettiği gibi yüce devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olarak da hizmet paydaşlarımız olduğu aşikârdır.

Aziz milletimizin, devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinciyle yönetim anlayışımızda önemli bir yer tutan muhtarlık müessesesi, günümüzün şartları ve koşullarında kendini yenileyen ve geliştiren müesseselerin başında geldiği gibi en ücradaki yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak, iyi gün kötü gün ayırt etmeksizin halkımızın her daim yanında ve hizmetinde olduğu da şüphesizdir.

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlar ile yürüttükleri kamu hizmetlerinin karşılığı manevi haz olsa da devletimizce sağlanan maddi/manevi iyileştirmenin artarak devam etmesi kendilerine verilen değerin önemli bir göstergesidir.

Aziz milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en üstünü olduğu bilinciyle, kadirşinas halkımızın takdir ve teveccühleriyle seçilmiş muhtarlarımız son derece önemli bir görev ve sorumluluğa sahip olmalarının yanı sıra bir o kadar da ulvi bir vazifeyi ifa etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kamu hizmetlerine paydaş olan muhterem muhtarlarımıza üstün gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı şükranlarımı sunarken, İlçemizde görev yapan mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutlar, selam ve muhabbetlerimi sunarım” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here