Yirmili Yılların Yörüngesine Girdik

0
187

Yeni yıl ile birlikte “20” rakamlı yılların yörüngesine girdik. 21. yüzyılın beşte birlik bölümünü günahıyla sevabıyla geride bıraktık.

İsa peygamberin doğum tarihinin başlangıcı kabul edilen “MİLAT”tan bu yana geçen 2020 yıllık süreçte, köprünün altından çok su geçti.

Kuşaktan kuşağa aktarılan keşifler ve icatlar birbirini izledi. Yenilik, değişim ve dönüşümlerle son iki yüz yılda emektar dünyamız hızla gelişti. Günümüzde ileri teknolojinin açtığı çığırda bilgi ve iletişim çağını yaşamaktayız.

Doğal felaketler, kıtlık, açlık, salgın hastalık ve bitip tükenmeyen savaşlar, dünyamızı paçavraya çevirdi. Yeryüzünün çehresi değişti, düzeni bozuldu, hor kullanıldı, iyiden iyiye yıpratıldı. Bunda insanın büyük payı var.

İlkel çağ taş devrinden başlayarak modern çağa kadar uzanan yolda insanoğlu aklını iyi kullandı. Bilimin ışığında çağdaş bir yaşam için çok çaba harcadı. Ancak, bencillik ve çıkarcılık harcanan bütün çabalara gölge düşürdü.

Bu zihniyetin terk edilmesini beklemek hayalden öteye geçemez. Çünkü insanın yaratılışında var olan tutku, engelleyici bir faktördür.

Adem ile Havva’nın dünyada başlayan macera dolu yolculuklarını biz torunları devam ettiriyoruz. İki kişilik küçücük rakamla başlayan dünya nüfusu, bugün 7 milyara ulaşmış durumda. İnsan enflasyonuyla karşı karşıyayız.

Milattan itibaren 2020 yılın matematiksel hesabını yaparsak, dünyamız 2020 kez güneşin etrafında güle oynaya dolaştı. Halen seyahatini sürdürmeye devam ediyor. 2020 yıl, ortalama 20 yüzyıl, 8080 mevsim, 24.240 ay, 105.400 hafta ve 737.200 güne eşdeğerdir.

Hayat devam ediyor. Bizler istesek de istemesek de zaman su gibi akıp geçiyor. Onu frenlemek mümkün değil.

O zaman geçmişe bir çizgi çizerek yeniden doğmuş gibi hayata bağlanmamızı sürdürmeliyiz. İçimizdeki korku ve endişeleri kafamızdan silip, sevinç ve umuda yönümüzü çevirmeliyiz.

Yaşamanın bir anlamı olmalıdır. Bütün zorluklara rağmen kendimizi zamanın akışına uydurup, pes etmemeli, iyimserlik mücadelemizi sürdürmeliyiz.

Önce yaşamak ve doğacak nesilleri barış, huzur ve refah içinde yaşatmak zorundayız.

Mutlu, sağlıklı, huzurlu ve başarılı yıllar dileğiyle.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here