Yirmi Yıllık Hasret Nihayet Sona Erdi!

0
410

Hatay eski Valililerinden Ahmet Kayhan ile İsmet Gürbüz Civelek dönemlerinde, projelendirme ve yapımına başlanan ve o günden bu yana yaklaşık 20 yıla yakın bir süreç geçiren Antakya, Samandağ, Arsuz ve İskenderun’u birbirine bağlayacak olan ‘Çevlik-Arsuz’ karayolu nihayet hizmete açıldı. Yolun trafiğe açılması ise Hatay Valisi Rahmi Doğan’a nasip oldu.

Valilik açıklamalarında çalışmaların 16 yıldır sürdüğü belirtilen yolda beklenen sonuç bir türlü gelmezken, yılan hikâyesine dönen yol 2019 yılının son günlerinde kullanıma açıldı. ‘Çevlik-Arsuz’ karayolu ödenek sıkıntısı nedeniyle bir türlü bitirilememişti.

İskenderun Gazetemizin 9 Mart 2003 kupürlerine göre, zamanın Valisi rahmetli İsmet Gürbüz Civelek de bu yolun yapımında emek sarf etmiş bir isim olarak göz önüne çıkıyor. Vali Civelek 2003 yılı arşivindeki haberde; 4 yıldır çalışmalarına başlanan Arsuz-Çevlik yolunun 2004 yılı sonuna kadar bitirileceğini ve hizmete gireceğini müjdelemiş.

Yolun yapımı aşamasına da değinen Civelek, bu yolun mahalli imkânlarla 2004 yılında bitirilerek ulaşıma açılacağını belirtmiş. Civelek ayrıca, yol yapımı için Özel İdare desteği ve Köy Hizmetlerinin imkânlarının kullanıldığına da işaret etmiş.

Uzun yıllar süren bu hayalin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf eden isim ise Hatay Valisi Rahmi Doğan oldu. Çalışmaların sonuna gelindiğini müjdeleyen Vali Doğan, bölge milletvekilleri ile birlikte yolu kullanarak açılışını yaptı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here