Yılın İlk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

0
63

Vali Lekesiz: “Önce Farkına Varmak, Sonra Fark Yaratmak İçin Çalışıyoruz”

2013 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, İl İstihdam Kurulu üyelerinin katılımı ile Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, çağımızın gerektirdiği sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlamanın temel dayanak noktasının ‘nitelikli insan gücü’ olduğunu söyledi. Bu nedenle eğitim politikalarında özellikle mesleki ve teknik eğitim boyutunun istihdam üzerinde büyük etkisinin olduğu dikkate alınarak bu doğrultuda planlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Lekesiz; “Gelişmiş ülkelerin işgücü piyasasının; eğitim düzeyi yüksek, bilimsel araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip insan kaynaklarına sahip olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerin başarısının temelinde, işgücü piyasalarını sağlıklı veriler ışığında takip etme, arz-talep yoğunluğunu ölçülebilir halde güncelleme ve önceden belirlenen politikalar doğrultusunda yönlendirebilme konusunu 40-50 yıl önce çözmüş olmanın yattığını görüyoruz” diye konuştu.

Bu noktada Valilik olarak hep beraber hazırlanan ‘İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi Çalışması’nın, bu hedefe ulaşmada önemli bir araç olduğunu kaydeden Lekesiz; “Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz’ ilkesinden yola çıkarak; ilimizin tüm dinamiklerinin önce farkına varmak, sonra fark yaratmak gayesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

2012 yılı itibarı ile AB ülkelerinde işsizlik oranı ortalaması yüzde 20 iken, ülkemizde bu oranın yüzde 8,9 olduğunu, ilimizdeki işsizlik oranının ise yüzde 9,8 olduğunu kaydeden Vali Lekesiz, işsizlik oranının yaklaşık 3 yılda yüzde 6’ya yakın oranda gerilediğinin görmenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Daha sonra İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık, 2012 yılını değerlendirirken, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gündemini değerlendirdi. Toplantı konu ile ilgili diğer gündem maddelerinin ele alınması ve karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here