Yılbaşı Gecesi, Zehir Gecesi Olmasın!

0
250

Yeşilay Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin yaptığı yazılı açıklamada, annelere, babalara, gençlere ve toplumumuzun her ferdine seslenerek, gelecek hafta, yaşayacağımız yılbaşı gecesi bize zararlı alışkanlıklarla tanışma gecesi olmaması gerektiğini dile getirdi.

Ülkemizin ve dünyanın en büyük probleminin Uyuşturucu ve madde bağımlılığı olduğunu aktan Şişkin; “Madde bağımlılığı toplumların gözbebeği ve yarınların sahibi olan gençleri çürüterek yok etmektedir.  Bu gerçekten hareketle, yaklaşan yeni yıl kutlamaları dolayısıyla kumar ve alkole kapı aralamamalıyız. Bir defayla bir şey olmaz dememeli, her ne sebeple olursa olsun alkol ve kumara teslim olmamalıyız. Eğlenmek insanların vazgeçilmez ihtiyaçlarındandır. Yeni bir yıla girerken kumar ve alkolle eğlenmek yerine, Dünya’nın çeşitli yerlerinde yaşayan aç insanları unutmadan makul ölçülerde israftan uzak ve biten yılımızı değerlendirerek, başkalarını rahatsız etmeden eğlenmeliyiz. Unutmayalım ki eğlenmek, alkol tüketmeden, kumar oynamadan ve çevreyi rahatsız etmeden de olur. Yeni yıl gecelerini alkolizme ve kumara kapı açan, israf geceleri olmaktan çıkartılması gerekmektedir. Bütün dünyaya örnek gösterilin aile yapımız maalesef kötü alışkanlıklarla yıpratılmakta, böylelikle toplumumuzun temel taşı olan ailelerde çökmeler, kopmalar ve dağılmalar yaşanmaktadır. Toplumumuzdaki her fert kıymetlidir, her aile kutsaldır. Anlık zevkler için yarınlarımızı karartmayalım, zararlı alışkanlıklardan uzak duralım.

Biz, milli manevi değerlerine sahip, milletimizin ahlak ve aile yapısına uygun bir yılbaşı geçirmeyi temenni ediyoruz. Toplumun huzurunu kaçıran reziline sahneler bu yılbaşında yaşanmamalıdır. Bunun için gereken önlemler alınmalıdır. Resmi merciler ellerinden geleni yapıyor. Çılgınlar gibi içip sokaklarda, yollarda, meydanlarda, meyhane önlerinde sızmak eğlenmeyi bilmediğimizin en açık göstergesi olduğunu düşünmekteyiz. Şunu da belirtmek isterim ki, sigara, zararlı alışkanlıkların giriş kapısıdır. Bira ise alkolizmin giriş kapısıdır. Bunların da ilk defa alındığı zaman ve mekânlar ise belirli önem atfedilen vakitlerdir.

Ödül törenleri, yılbaşı geceleri, işyeri kutlamaları, mezuniyet törenleri, doğum günü partileri vs.dir. Bu tür özel gün ve gecelerde ilk defa ”bir defadan bir şey olmaz” diye başlanan yolculuk, kötü bir şekilde devam ediyor, bağımlılığa dönüşüyor ve nice canlara mal oluyor. Yeni yılınızı kutlar sağlık mutluluk ve başarı dileklerimizle toplumumuzun her ferdini sevgi ve saygıyla selamlarım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here