YGS İçin Geri Sayım Başladı!

0
71

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), yarın yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan sınav, 160 dakika sürecek.  Adayların, yanlarında 2013-YGS Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu olacak. Üzerinde fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.

Kaymakam Su; “Üstün Başarılar Diliyorum!”

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 2013-YGS için Öğrencilere ve Ailelerine bir “Moral” Mesajı yayınladı. Kaymakam Su mesajında; “Sevgili Öğrencilerimiz ve Kıymetli Aileleri; 24 Mart 2013 Pazar Günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nın İlçemizde huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için İlgili kurum ve kuruluşlarca gerekli tedbirler alınmıştır. Sınava girecek tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyor ve en az onlar kadar heyecanlı ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.

Keleşoğlu; “Bizim İçin Değerlisiniz!”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da YGS ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.  Keleşoğlu mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere seslenerek şunları söyledi;

“Üniversite girişte birinci aşama olan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart Pazar günü yapılacak. Sevgili Öğrenciler; Sizler için önemli bir dönüm noktası sayılan bir sınava gireceksiniz. Uzun süren çalışmalarınızın ilk adımı olan YGS sınavı bu Pazar yapılacak. Başaracağınıza inanın ve kendinize güvenin. Siz kazansanız da kazanmasanız da bizim için değerlisiniz. Unutmayınız ki; yaşamınızın her dönemimde başarılı olmak için çaba göstereceksiniz. Ama bu sizin son sınavınız olmayacak. Hayatınızın her döneminde karşınıza yeni fırsatlar çıkacak ve sizler bunlardan birine tutunarak hayatınızı şekillendireceksiniz. Biz eminiz ve sizde emin olunuz ki; yüzlerce ifade edebilecek sayıdaki üniversitelerimizin bir programına yerleşerek meslek sahibi olma yolunda önemli adımlar atacağınıza inanıyoruz. Asla kaygılanmadan kendiniz için hangi alanda eğitim almanın ya da hangi yönde şekillendirmenin sizin için uygun olduğunu öğretmenlerinizin yardımı ile çözebilirsiniz. Unutmayınız ki hangi meslek dalında eğitim alırsanız alın ahlaklı ve dürüst çalışan kazanır.

Değerli Meslektaşlarımız; öğrencilerimiz ile bire bir ilgilenen öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin onların gösterecekleri başarıda emeğiniz oldukça fazla. Sınav öncesinde öğrencilerimiz için gereken her türü fedakârlığı yaptığınızı biliyoruz ve bu çabalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Kıymetli Veliler; Sizlerle birlikte çocuklarınızın başarılı yetişkinler olmaları için çaba harcıyor ve emek sarf ediyoruz. Sizlerin desteği ile onların ahlaki, sosyal, akademik başarılarını bir bütün olarak tesis etmeye çaba gösteriyoruz. Pazar günü sınava girecek öğrencilerimize en yüksek tolerans ve desteği göstereceğinize inanıyorum. Çocuklarımız için çok önemli olan bu süreçte onları anlamanız ve yüksek düzeyde bir başarı beklentisi içine girmemeliyiz. Bu onları kaygılandıracak ve sınav başarılarını olumsuz etkileyecektir. Şunu unutmamak gerekir ki; cesareti kırılmış, öz güveni zedelenmiş, bir öğrencinin hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi mümkün olan sınav puanlarından çok önemlidir. Bu tavsiyelerim ile birlikte tüm öğrencilerimize ve ailelerine muvaffakiyetler temenni ederek hayatın her alanında başarılı sağlıklı, huzur ve mutlu gelecek diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here